Therese - Vila

Idag får Wille vila för jag har varit borta hela dagen på olika handlingar och sen finns det nästan ingenstans att rida när det är såhär blött.
men imorgon så blir det ut och galoppträna igen tror jag! Kommer att nöta galoppträning väldigt mycket nu så att jag får det att sitta!


Hanna - avslöjar

Frida Lidman svarade rätt, vi ska på SM nästa sommar! Det blir ju ungdoms SM precis som förra gången, så bara Elle går bra hela säsongen bär det av =D
Fridas blogg: http://younghorsepower.blogg.se/

Therese - Galoppträning

Idag for jag ut och red med Wille. Jag tränade mycket galopp med honom och det gick ganska bra. Han stressade upp sig lite i början men sen lugnade han ner sig ganska bra och han kunde iaf galoppera i ett lugn tempo rakt framåt.


hur ska detta sluta.?

Hanna - kurs för Fredrik dag 2

Elle gick jättebra idag!
Vi jobbade på med samma sak som igår, dvs. att han ska trava/skritta i ett väldigt lugnt tempo och runda sig i hela kroppen, från början var han lite stel men på slutet så lossnade han och blev hur mjuk som helst i sidorna också!
Nästa kurs för Fredrik blir typ i Januari eller februari, så vi får träna på tills dess :)
<3
Sen så har jag en liten mini tävling, vinnaren får en länkning :)
Till sommaren ska vi iväg söder ut, på något stort med massor av hästar och kuskar, vi har varit med förr, vad är det vi ska på? Det är med Elle :)
Klura på det ^^

Therese - Longering

Longerade Wille idag.
Det gick väl bra, finns inte så mycket att säga om det.
Imorgon blir det studs på ridbanan om den har torkat ihop annars blir det att fara ut i skogen och bara njuta.

Seeya!!

Hanna - dålig uppdatering...

Uppdateringen har inte varit den bästa från min sida..
Men idag körde jag Elle för Fredrik Persson, och det gick jättebra! Han var lite spänd och stretig stundvis men på slutet lossnade han och blev hur fin som helst!
Sen for jag till Gummark och red dressyrkurs med Kavatina för Elin Hannu, och hon var sjukt duktig! Vi jobbade mycket med att tina skulle reagera snabbare för hjälperna, få henne att ta för sig i skänkelvikningarna, och sen på slutet tränade vi på att samla galoppen och till sist lite förvänd, tina var hur fin som helst! Och Elin var sjukt bra! Rekomenderas!!
Ska vidare till schtaan nu, mer uppdatering imorn :)
<3

Therese - Galen tjej!


Therese - Skrittur

For ut på en skrittur på Wille idag då jag inte kännde mig helt hundra, men det var riktigt mysigt. Jag tror att jag ska ta det lite lugnare nu i en vecka eller nått då Wille typ har höstkännslor eller någonting för han är inte sig själv utan han är riktigt bråkig. Så vi får se hur det blir med ridningen eller jag komemr rida men inte ställa lika höga krav på honom så han kanske inte får följa med på hoppspecen på onsdag men jag har ju ett tag att bestämma mig.

Kan också berätta att jag inte kommer att fortsätta skriva om när jag rider Skrutten, och det finns två olika anledningar till det:
1. Folk kan inte sluta lägga sig och hålla käften.
2. Det kommer ni att märka inom någon vecka så.

Therese - Usch

Har cerkligen haft fullt upp nu dom senaste dagarna, därför har uppdateringen inte varit på topp kan man säga.

I onsdags så var jag ju in till ridhuset med Wille och skulle hoppalite grand. När vi kom dit var det redan några som var där och hade hoppat så vi lät dom lämna hinderna framme.
Jag värmde upp honom i alla gångarterna och han var riktigt fin och lugn. han lyssnade bra i alla gångarter och känndes allmänt fin. Sen så skulle jag börja hoppa. Jag kom i galopp mot hindret och ca 10m före så stannar han och börjar studsa på stället...Jag gav honom helt långa tyglar och drev honom framåt men han vägrade utan stiod bara och studsade på stället. Men efter ett tag så blev det bättre och jag kunde iaf hoppa det jag hade tänkt.

Igår så fick både Skrutten och Wille vila då jag skulle på 70års-kalas och det helt enkelt inte fanns tid till det.
Men idag ska båda få komma ut och röra på sig, jag tror att jag ska köra dom eller kanske tömköra. Det får vi se!


Hanna - 4 hästar och 1 hund

Har motionerat 4 hästar och en hund idag, känns bra!
På första lektionen med skolan red jag Dille, hanvar sjukt fin!! Vi jobbade med sluta oich skänkelvikning, kan lägga ut en bild på övningen sen. Han blev väldigt lösgjord av övningen och på slutet då vi skulle lägga ner dom så var han hur fin som helst!
de va lite svårt att göra snyggt utan mus, men man ser då lite i alla fall, det blåa är skänkelvikning och det röda är sluta :)
Andra passet hade vi markarbete och då hade jag Hampus. Han var också jättefin! Lite stretig i början men efter en stund lossnade han och blev väldigt rund och fin! Vi jobbade en del med sitsen över bommar, det var 4 travbommar på medellinjen, sen skulle man göra en avsaktning till skritt 4 steg sen trava över 4 bommar till. Vi fick variera mellan att rida lätt, sitta ner eller stå i lättsits hela medellinjen, alltså i avsaktingarna också :)
När jag kom hem så gick jag ut och gick med Elle och Lizzy, det blev ca 20min, dom var så duktiga båda två:)
Och tillsist då jag kom till mamma så for vi till Amandas ridbana och red lite dressyr, jobbade med en del övergångar först och sen blev det en del öppna och sluta sen avslutade vi med en hel del enklabyten, och hon var helt klockren! Hon var så fin!!
Så nu ska jag nog bara slappa resten av kvällen (a)

Therese - Hinner inte

Hinner tyvärr inte uppdatera ikväll om hoppningen men kan bara säga att det inte riktigt gick som planerat!
Hörs imorgon!

Hanna - igår och idag

Igår red jag en sväng barbacka på elle, mest skritt och trav men det blev en kort galopp också. Red ganska längem lite drygt en timme och han var jättefin! Lite stretig en kort stund men sen slappnade han av och arbetade på jättebra!
Idag gick jag ut och gick en sväng med Elle och Lizzy ( hunden) Gick i ca 30 min och dom var jätteduktiga båda två :)
<3

Therese - Wisehead

Red ett pass hos Holger idag med Wille och jag provade att ha pelhamet på honom också, och han gick också super med det, han blev lite känlig i galoppen men annars så var han fin och mjuk. Det blev mycket galopp i båda varven för att få honom lugn och avslappnad.
Är riktigt taggad på morgondagens hoppning då det gick så himla bra idag!!


Therese - Lord Danelli

Idag for jag ut och red med Skrutten. Jag red med pelhamet som jag har lånat av hanna för jag ville ha lite bättre kontakt med honom och gissa om han var fin?! Han var awesome! Han tog varenda halvhalt och hjälp jag gjorde, vi gjorde tom något rent byte i galoppen! Tror aldrig jag har varit så nöjd över honom, det var verkligen underbart att rida honom idag!!


JÄTTEGAMMAL bild på mig och Skrutten

Therese - NU..

..ska jag ut i stallet och rida både Wille och Skrutten.
Det kommer bli dressyr med Wille och fara ut i skogen med Skrutten tror jag.

Imorgon har hoppspecialen blivit inställd så då ska jag dit med mamma och Wille och hoppa bana själv! Blir inget avancerat men någonting roligt och nyttigt! Kanske tar med mig Skrutten och rider dressyr i ridhuset annars bli det någonting här hemma eller vila för honom!


Therese - Longering och tömkörning

Idag blev det longering och sen tömkörning för Wille. Jag började med att värma upp genom att longera, sen så ändrade jag utrustningen och började tömköra isället!
Han var riktigt sammarbetsvillig och LUGN. Det blev ca 30min som jag longerade och tömkäörde totalt!


Hanna - Elle

Hann aldrig uppdatera om Elle igår, hade inte ridit klart förän just före 11 någon gång och då skulle ja duscha osv. Men han var iallafall jättefin! For barbacka men travade nästan hela tiden, i ett lungt tempo och jobbade med att han skulle runda halsen ordentligt och höja ryggen. Det gick jättebra! Red ungefär 35min, och han var ordentligt svettig när jag kom tillbaka, inte bra med tanke på att dom går ute. Det börjar bli dax att raka, med tanke på att det är kurs för Fredrik Persson i helgen, och om han ska överleva inne i ridhuset så måste han bli av med lite päls. Men samtidigt vill jag inte raka honom då dom som sagt går ute.. Vi får se hur jag gör, är ledig på fredag så jag kanske rakar honom lite grann, typ halsen och under magen. Men vi får se :)

Tror att det blir något liknande för honom ikväll, men vi får se :)


Therese - Hemma igen

Nu har jag kommit hem och hunnit ta in hästarna.

Det har varit en riktigt rolig och lärorik helg men massor av trevligt folk och roliga aktiviteter! Längtar redan till nästa Workshop!

Iaf så fick tyvärr Wille och Skrutten vila idag med då mamma inte hann med det då hon och pappa har varit och hämtat hö och spån och hunnit med massa andra saker.
Men imorgon ska båda få komma ut och röra på sig, jag har bara inte bestämt mig för vad jag ska göra med dom. Hoppas att jag hittar på något extra roligt då jag tycker att det har blivit lite enformigt för Willes del men det har varit fruktansvärt nyttigt!

Hanna - Kavatina

På dressyrspecialen idag så jobbade vi väldigt mycket med öppna, red en övning som är svår att förklara med text, men det var iaf. öppna sen halvvolt - halvvolt - sen fortsätta med öppna. Tina gjorde precis det hon skulle, men hon kändes inte helt ok. Hon gick fram men var väldigt markbunden och tog inte alls ut steget fram, utan trippade mer. Eva kunde inte se någon ojämnhet på henne förän på slutet, då hon tyckte att hon markerade lite, men vet inte om det var för att hon var trött och inte riktigt gick fram eller vad det berodde på, men jag avslutade iaf. 

Vet inte vad som är fel, sadeln hade legat helt stilla och hon var inte irriterad på något sätt, frågan är om det bara är för att hon är tjock? Vi får se vad som händer, mamma skulle rida henne så då får ju hon också känna.

Hanna - Kläppens Cupcake

Har inte skrivit så mycket om "kakan" här på bloggen, men det kommer att bli mer och mer då vi så smått har påbörjat förberedelserna för att köra in honom.
Idag så testade vi först benskydd för första gången, han fick ha dom en liten stund i stallgången, och det var inga problem! Han blev inte ens fundersam då jag satte dit dom :)
stiligt
Sen tog vi av honom benskydden och på med en gjord istället. Han har gått lite grann med gjorden förr, så dagens plan var att fästa grimmskafft i ringarna så att dom fick slänga lite mot bakbenen. Han var väldigt pigg och busig från början så vi gick med honom en stund och när han hade lungnat ner sig så satte jag ett grimmskafft på ena sidan, det fick slänga lite mot bakbenet medans han gick, och han brydde sig inte alls! Så vi tog bort det efter en liten stund och gick hem med honom, så duktigt pojke!
Idag bir det dressyrspecialen med Kavatina, och en skrittur med Elle. Mer uppdatering om det senare:)

Therese - Hippologum

Imorse så for jag med Alecsandra, Alice och Olivia mot Umeå och Hippologum. Efter lite olika problem så kom vi fram och kunde vara med på föreläsningen.
Vi började med att presentera oss sen så har vi pratat om US och lite saker kring det sen så har vi haft tävling och ätit riktigt god mat. Sen fick vi desutom träna och det var riktigt ROLIGT!
Nu har vi checkat in på hotellet som vi ska bo på inatt.

Imorgon blir det ännu mer tävling och lite annat också. Blir kanoners. Det är riktigt roligt här faktiskt!

Mamma tar hand om hästarna nu i helgen och både Skrutten och Wille fick vila idag. Men jag hoppas att hon har tid att göra någonting med dom imorgon för jag kommer inte hem förän sent på kvällen!


Olivia  -  Alecsandra  -  Alice

Hanna - vinter på g??

Hann aldrig uppdatera igår, men stannade i stan en stund efter skolan. När jag kom hem så longerade jag Elle en stund, ca 25 min. Underlaget var inte det bästa så det blev att träna välidigt mycket övergångar mellan skritt trav och halt. Satte igång honom i trav sen fick han bara trava några steg sen ner till skritt osv. Från början lyssnade han inte så där jättebra, men efter en stund lyssnade han hur bra som helst!
På slutet så tränade vi på att backa på kommando, jag ställde mig snett framför honom och pekade med pisken mot bogen och sa backa, och efter en stund var han klockren på det! Så då gick vi över till " att inte vara rädd för pisken" övningar, tex. dra pisken över hela kroppen, viffta med den ovanför honom, och det gick jättebra!
Idag fick han vila, och har inte bestämt vad jag ska göra med honom imorn :)
ponnyn är bäst<3

Therese - Promenad & Vila

Idag så stannade jag i stan efter skolan så mina planer om att rida ut med Wille idag funkade inte då jag kom hem så sent så det hade hunnit bli för mörkt, och då jag hade idétorka så gick jag bara ut och gick med Wille. Sen så stannade jag och longerade honom lite i båda varven så han skulle få röra på sig lite extra sen så gick jag hem. Var ute i kanske 30min.

Skrutten får vila idag då det blev lite sent när jag var klar med Wille.
Kan ju passa på att berätta att jag kommer att börja rida Skrutten igen så det kommer att handla mycket om honom i bloggen nu också!


Therese - Glömde ju

Vi var ju på ridhuset igår med skolan och då glömde jag ju skriva om det igårkväll.
På första passet red jag Bernhard igen och han var ännu finare än förra gången! Han var riktigt mjuk och fin ock följsam. Vi körde skänkelvikningar och det gick super, han blev lite väl känslig och uppmärksam ett tag men i slutet så satt dom klockrena.

Sen andra passet då vi skulle hoppa så skulle jag egentligen ha Viljenko men han var int eriktigt fräch så jag fick hoppa Lordy istället. Det var riktigt roligt! Han var faktiskt inte så farlig att hoppa. Du kunde ju såklart inte bara sitta där och åka men han lyssnade riktigt bra. Vi hade något stopp på muren i början men sen hoppade han över den utan problem också!


Bernhard


Lordy

Therese - HISS & DISS



Jag vill HISSA dessa reflexboots! Dom är riktigt bra då det är lagomt med reflexer och sen är dom mjuka och följsamma så det minskar risken för skavsår, och det kan ju inte vara mer än perfekt för Wille eftersom han får skavsår så himla lätt! + att dom har ett rimligt pris!



Jag vill DISSA hösten! Egentligen så tycker jag om hösten för det blir en liten mysig kännsla över allting och träden får så vackra färger, men det jag hatar! med hösten är att allting blir så blött och surt och hagarna ser ut som gyttjebad... Inge roligt alls. Skaderisken ökar och allting blir så himla skitigt!! Därför DISSAR jag hösten!!

Hanna - fina hästar!

Idag på ridningen med skolan så fortsatte jag med Dille i dressyren, han var hur fin som helst!! Jobbade superbra hela tiden och spände nästan aldrig emot inspänningen, han var så grymt fin! Vi jobbade med skänkelvikningar på diagonalen, han var helt klockren varenda gång, kär!
Andra passet hade jag Urchin, precis som förra veckan. Vi hoppade huset, han var också superfin! Första rundan så kom vi lite nära på en del hinder, men andra rundan höjde Helene och då gick det jättebra!

Vilka duktiga pojkar!

Elle fick vila idag, men imorn blir det longering eller skrittur, beror på underlaget:)
Dille <3

Therese - Tjollerridning

Idag följde Nellie med hem för hon skulle hon prova att rida Skrutten. Vi red till Holger och red på volter dära och Wille var riktigt fin. Jag tränade mycket på halter och det gick riktigt bra. Han lyssnade bra i början men efter ett tag så tröttnade han och då ville han inte stå stilla, så då övergick jag till galopp istället ochdet gick också riktigt bra. Sen så la jag ner honom i slutet och det var nästan magiskt för han jobbade genom HELA kroppen!

Nellie tyckte iaf att det hade gått riktigt bra, såhär skriver hon:
jaa, idag var "första" gången jag red skrutten, red ut en gång förr men de behöver vi inte ta nu...<1 jag tycker det gick bra för att vara första gången jag red typ dressyr på han. fast jag bestämde mig för att ta den här gången och lixom få känna han och han mig. Så red på volten i skritt och trav, får se om det blir någon galopp nästa gång, men prio 1 är att vi får vänja oss vid varann!

Hanna - underbara ponny!

Elle var sjukt fin på hoppspec!!! Han var helt lugnt, lydde minsta lilla förhållning jag tog, inte en enda nedslag! Han var helt underbar!! Har aldrig gått så bra förr. Såg att Thess redan hade gjort en skiss, betydligt finare än min så där syns det vad vi gjorde! Jag red själva "banan" bara en gång, då han var så otroligt fin!

Svävar på moln just nu!
fina underbara ponny!!

Therese - Hoppspecialen

Har ganska nyss kommit hem och in från stallet. Wille följde ju med till hoppspecialen och han skötte sig super! Han var lugn och lyssnade bra och kunde tom galoppera under uppvärmning och ibland i övningarna.
Lägger upp en bild nedan hur övningen såg ut.

Jag är iaf grymt nöjd med honom och om han fortsätter i denna riktning kommer detta blir WONDERFUL!

Mamma var med och filmade ikväll och det betyder att det kommer att komma ut film imorgon!


Inte världens bästa, men jag tvärgjorde den i paint.


Hanna - dåligt väder

Pga. Det dåliga vädret idag kunde jag inte longera Elle då det blir så grymt halkigt på läggdan, vill ju inte att han ska halka och sträcka sig, så det blev en skrittur barbacka ist. Fortsatte med samma arbete som igår, att han ska jobba i en väldigt lång och log form, gick super! Det blev lite längre idag, ca 40min.
Efter det så fortsatte jag en stund med mercan, tog sätena bla. idag, galet vilken skillnad det blev! Den kommer nog bli riktigt fin!
Elles pappa Elding får stå för bilden
/Hanna

Therese - Lord Danelli

Idag red jag Skrutten (Lord Danelli) för första gången på väldigt länge. Det blev inte ett så jobbigt pass då jag bara kännde igenom honom och strävade efter att han skulle slappna av och söka sig neråt och det gick jättebra. Han blev lite stressad mitt i passet men lugnade ner sig snabbt och avslutade riktigt avslappnad!


Therese - Galoppträning

Idag blev det galoppträning för Wille hos Holger på volten. Det gick jättebra! Han kunde galoppera lugnt och samlat i båda varven! Han hade lite svårare i vänster varv men det har han haft ett tag och jag håller på jobba på det så jag hoppas att det blir bättre inom snar framtid.

Imorgon ska Wille med till hoppspecialen och jag hoppas att vi kommer hoppa någonting roligt!
Hoppas att mamma kommer att vara där så hon kan filma så ni får lite film för det håller u på vara ett tag sen nu^^


Therese - Kolla in!

Hittade denna på Erica Sjöströms blogg.
Tycker den var riktigt bra! Vad tycker ni?



Hanna - skrittur

Det blev en skrittur med Elle idag, ungefär 30min. For samma runda som jag brukar då jag rider barbacka, så kallad " skrittrundan", precis lagom längd och allt:)
Planen för Elle i några veckor framöver är att bara jobba honom från marken, och skritta honom barbacka, dvs. ingen sadel alls. ( Förutom varannan onsdag i hoppspec) För att han slappnar aldrig av inom ridningen på samma sätt som när jag tömkör eller longerar, då jag rider honom så blir han väldigt spänd i överlinjen och sänker ryggen, har provat det mesta men får honom inte att slappna av. Anledningen att jag plockar bort sadeln i princip helt och hållet är för att han har börjat tappa ryggmuskler, framför allt vid manken. Har kollat sadeln, och den ligger bra så det är inte just där felet sitter, men får se om han kan börja slappna av inom ridningen om jag bara jobbar honom från marken ett tag. 

Inte lätt att veta men värt ett försök i alla fall :)
annonsbilden på Elle
/Hanna

Therese - Hööks

Detta var det som jag köpte i helgen då jag var till Hööks!


Stigläder Claridge House®


Advantage Huva Gold Medal®


Boots Reflex

Sen köpte jag även detta fast på IKEA:

Förvaring-/Höpåsar

Therese - Finner inga ord

Red dressyr med Wille på ridnbanan idag och det gick så j*vla bra! Han var avslappnad och fin redan från början och lyssnade på varenda hjälp som jag gjorde! Helt underbart! Sen så kunde han galoppera i en lugn galopp på en volt med något sänkt hals i båda varven!
Det gick verkligen över förväntan!!! :D
Är så glad att jag inte finner några ord!!


You´re the mening in my life! You´re the insperation!

Hanna - dagen

Igår fick Elle vila, men idag blev det longering. Han skötte sig superbra!! Satte en inspänning ungefär som det så kallade longeringssystemet från hööks, kan lägga ut en bild. Det blev ca. 20 min, med mycket övergångar mellan halt, skritt och trav.
När jag var klar med Elle så städa jag mercan, den blev riktigt fin! Nästan som ny, trots att den är typ 26:$
ungefär så här, inte riktigt men samma tanke :) bild från hööks :)
/Hanna

Therese - Dålig uppdatering

Uppdateringen har inte varit så bra för mig i helgen men det har sina själ. Jag har haft en kompis från Luleå här i helgen och vi har haft massa skojsigheter hela tiden!
Men iaf så i fredag så for jag ut och gick med Wille inte en jättelång sträcka men lagomt. Han var lite bråkig och ville inte riktigt som jag men vi kom oss hem iaf!
Sen igår så for jag ut i skogen och galoppträna och det gick super med stora bokstäver! Han kunde galoppera lugnt och sakta på rakt spår en längre sträcka! Sen så var han också så fin och lugn att jag kunde lägga ner honom i skogen efter vägen utan probem!

Idag har vi varit på äventyr till Haparanda till bl a, Hööks där jag fick med mig några saker hem!
Någon som kan gissa vad? ;)
Men Wille vilar iaf idag. Imorgon tror jag att jag ska ta ett dressyrpass på ridbanan om det inte är för blött. Har inte kollat den dom senaste dagarna men det har ju inte varit någon nederbörd så det borde ju gå!


våren -11

Hanna - galoppträning

Det blev ingen uppdatering igår,men det blev lite galoppträning för elles del. La upp det ungefär som intervall träning, fast det var uppförs backe hela tiden, så det blev lite extra jobbigt. Det finns en väg vid pappa som är helt perfekt till back/intervall träning, för det är uppför i flera kilometer, som sedan avslutas med en jätte jätte lång och jättebrant uppförsbacke för lite extra mjölksyra ;) Sen skrittade jag hela vägen hem, han skötte sig jättebra!!
<3 foto: mamma

Hanna - 3 motionerade

Första passet med skolan idag red jag Dille, en stoor valack. Han har ingen direkt grundutbildning, så som att han ska söka sig nedåt och ta stöd på bettet. Men vi satte en chambong, vet inte hur det stavas, på honom och han tog det jättebra! Han började söka sig nedåt och förstid vad jag menade!:)
Andra passet red jag nästa jätte häst, Urchin. Han var också jättefin! Vi kom riktigt bra överens :)
Direkt efter skolan så longerade jag Elle, ca 20min. Jobbade mycket med övergångar och att han skulle jobba i låg form. Han jobbade på jättebra! :)
3 hästar motionerade, känns bra! :D
<3
/Hanna

Therese - Longering

Nu har jag kommit in från stallet.
Det blev så att jag longerade och det gick bra. Jag longerade i ca 30min och han var lugn hela tiden. Lyssnade bra på alla mina kommandon. Riktigt kul då han har varit hopplös att longera innan, men det blir bättre och bättre!

Therese - Senare

Senare eller om ett tag så ska jag nog ut i stallet och ta in Wille. Det blir bara att longera honom idag då jag har så fruktansvärt ont i hela kroppen och jag håller typ på att bli sjuk igen... suck..
Men som hästägare så får man offra sig även om man är sjuk^^ näe nu mena jag inte så!

Uppdaterar nog senare om hur det gick eller om jag hittade på någonting annat så får ni veta om det istället!

Therese - Dagen

Idag är det ju torsdag och då är vi ju på ridhuset med skolan.

På första passet red jag Bernhard och han var riktigt fin. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig då jag aldrig suttit på honom men han var riktigt trevlig och sammarbetsvillig och det gillas^^ Vi red mycket volter och att dom skulle flytta fram- och bakdelen på börjt spår och det gick riktigt bra han hade ganska lätt för att göra det så det var inga konstigheter.

Bernhard

Andra passet så var det markarbete och jag red Viljenko. Jag trodde att han skulle vara jättetrög och jätteseg men det var precis tvärtom! Han var framåt och arbetsvillig, lyssnade jättebra och allmänt trevlig. Vi galopperade på volt över två stycken upphöjda bommar och det gick riktigt bra. Ibland fick han sträcka ut sig för att nå över men han samlade ändå ihop sig efter eller mellan bommarna.

Viljenko

Med dessa två pass så kan jag inte annat än vara nöjd!

Therese - Hoppspecialen

Igår tog ju jag med mig Wille till hoppspecialen.
Vi började med att värma upp självständigt och jag jobbade honom i en låg form för att han skulle slappna av och inte stressa upp sig och det gick riktigt bra. Sen började vi hoppa fram på en volt och då blev han lite spänd och pigg och slutade lite att lyssna på mina hjälper men det blev mycket bättre efter ett tag och då kunde vi hoppa på volten i ett lugnt tempo.
Sen gick vi över till att hoppa 5½ och han fortsatte att vara lugn hela tiden. Förut så har han rusat mot men nu så lyssnade han bra och tog det försiktigt. Vi hoppade några gånger i varje varv och vi slutade på 1.05! Det är nytt personligt rekord för mig och Wille och han tog det med lätthet! :D

Tyvärr så var inte mamma där så jag har inga bilder eller någon film från det...men så är det ibland(a)

Därför får ni en gammal bild från åsa-kursen som var i oktober förra året:

Therese - Ingen uppdatering

Det blev ingen uppdatering igår från min sida för jag var med kompis hela kvällen! Men mamma longerade ju iaf Wille och det hade gått riktigt bra. Vet inte just nu så mycket mer om hur det hade gått, men ska prata mer med henne idag och sen kanske om jag hinner uppdatera om det ikväll.

Ikväll är det ju hoppspecialen och Wille ska få följa med så det är inte säkert att jag hinner med någon uppdatering ikväll men annars kommer det en stor uppdate imorgon någon gång under dagen!

Jag vill tävla!!!

Hanna - hoppning

Idag blev det ett hoppass med Elle. Tränade på enkelhinder, 2 räcken och en oxer. Började med att hoppa fram på 4 studs 2ggr i båda varven, gick super! Sen hoppade jag några språng på ett räck som låg på 70-75, efter det så gick jag vidare till att hoppa ett räcke på 80-85, gjorde som en liten slinga mellan dom två hindren, kan lägga ut sen skiss. Sedan så började jag hoppa på en oxer som låg på 90-95, gick hur bra som helst! Han la sig rätt varenda gång på oxern! Slog aldrig ens i, han kom lite nära på räckena ibland, men det gick ändå betydligt bättre än vad det har gjort förr! Här kommer en skiss!
hoppas att ni förstår på ett ungefär iaf. Blev inte så bra ritning:$
gammal bild
God natt

Hanna - barbacka

Det blev en sväng barbacka ikväll också. For ungefär samma sväng som igår, med galoppbacken osv. Han var superfin!! Lyssnade jättebra efter galoppen fastän han fick springa av sig lite:)
Måste bara ge ännu en hiss till hööks reflexboots, har dom gula till Elle och dom är hur bra som helst! Jättebra passform och rätt snygga faktiskt ;) Till ett bra pris:)
<3

Therese -F*ck

Idag hade jag tänkt rida ett dressyrpass på Wille men när jag var påväg hem så fick jag panikont i magen, det känndes som om att någon tog tag i var sin sida och bara slet hur mycket som helst, så jag bestämde mig för att inte rida ikväll...har även haft ont i knäet hela dagen så det bidrog inte någonting positivt heller...
Så Wille fick alltså vila idag!

Imorgon ska mamma ta och longera Wille för jag stannar i stan och ska umgås med lite kompisar.
Ska se om hon kanske är sugen på att blogga om hur det gick eller om jag bara skriver ett kort inlägg imorgon om jag har pratat med henne!


Kusmarksryttarna - MEGA HISS!

Vi verkligen älskar detta!! :D

VAD TYCKER NI LÄSARE?

Hanna - kvällstur

Idag blev det en barbacka tur med Elle, skrittade nästan hela tiden men la in en galopp uppför en backe på slutet. Han var jättefin! Så fort jag tog tyglarna så tog han stöd på bettet och sökte sig direkt neråt, det går frammåt! Hade det 3-delade med d-ringar, och hittills har det varit helt perfekt för honom!
Clinicen med KG idag var jättebra!! Han var superdukig på att både visa och förklara!
<3

Therese - Allt möjligt

Idag var jag ju til Vännes på föreläsning med KG Svensson. Jag tyckte att det var rikitgt roligt och även lärorikt. Vissa saker som han nämnde var saker som man inte ens har tänkt på förut men som egentligen är en självklarhet så det var som positivt att man blev "påmind" igen(A)

När jag kom hem så gick jag direkt ut i stallet och gjorde Wille iordning för ett dressyrpass. Men lampan på ridbanan funkade inte så det blev ett uteridpass i mörkret istället men det gick också bra. Wille kunde slappna av otroligt mycket för att vara ute i skogen - mörkt - blåsigt, så jag kan inte vara annat än nöjd!


Snygging!

Therese - Gårdagen

Skriv ju i tidigare inlägg att några vänner till mig skulle komma och rida Wille men när dom var här så ballade dom ur... tråkmånsar!
Så det blev jag som red på ridbanan och det blev bara ett kortare pass med lite mer trav och inte alls höga krav!
Blev några foton men vet inte om jag orkar lägg ut dom för det blev inte så bra kvalitet..

Hanna - Saknaden är enorm.... ♥

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven
Would you help me stand
If I saw you in heaven
I'll find my way, through night and day
Cause I know I just can't stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee
Time can break your heart
Have you begging please
Begging please


Beyond the door
There's peace I'm sure.
And I know there'll be no more...
Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Cause I know I don't belong
Here in heaven

Den låten red jag till på min och Shaggys sista tävling tillsammans...♥
I was praying that you and me might end up together.
It's like wishing for rain as I stand in the desert,
But I'm holding you closer than most,
'Cause you are my heaven.
♥♥♥

Hanna - tips?

Tips på bra/läsvärda bloggar? :)

Hanna - vila

Idag får Elle vila, Det blir att sova hos Gunilla för imorn ska jag iväg till Vännäs med skolan och kolla på en clinic med KG svensson, lite kort fakta om honom: "KG Svensson är auktoriserad A-tränare inom hoppning och körning. K G, eller Kalle som han också kallas, är en mycket mångsidig tränare. Han är verksam inte bara som hopp- och körtränare utan har även dressyrträning och utbildar i tömkörning. Vidare är K G stildomare och stildomarutbildare. K G Svensson har bl a varit chef för Djursholms ridskola och lärare vid Flyinge. Han håller träningar runt om i Sverige." Text från http://tranarportalen.se. Han ska berätta om utbildning av unghästar, löshoppning, exteriör osv. Blir nog väldigt intressant. :) Någon mer som ska dit?:)


bild från http://www.hippson.se
/Hanna

Therese - Jasi

Det blev så att Wille fick vila idag också, för det var så pass dåligt väder och jag kände mig inte så fräch heller..

Men imorgon ska han ridas, kommer nog några kompisar till mig och ska prova rida så det kan bli ganska spännande ;)
Blir ett lagomt pass för Wille då det inte kommer att bli så jobbigt då dom är väldigt oerfarna, men det kommer att bli super!

Har ingenting mer att skriva om nu, så det får bli mer uppdatering imorgon!

Hanna - i dag

Var hemma redan kl 1 idag då Linus var så snäll och skjutsade oss ända från Burträsk till Kusmark, skitsnällt! For upp till mamma en stund och spelade lite yatsy med henne och Kajsa. Sen tog jag moppen ner till Pappa och longerade Elle en stund. Underlaget på läggdorna är ju extremt dåligt nu, så jag fick hålla till på en liten grusplätt bakom stallet. Jobbade väldigt mycket med övergångar och halter. Ville att han skulle lyssna helt och hållet på min röst, och det blev bättre och bättre! På slutet lyssnade han jättebra! Inna jag tog in honom i stallet så tränade vi lite på att han inte ska vara rädd för pisken, utan att han ska se den som en hjälp och inte springa ifrån den. Först drog jag den över hela honom, huvet, under magen, ja överallt. Han stod helt stilla hela tiden. Sen så vifftade jag med den precis ovanför ryggen och korset, först blev han lite fundersam då han hörde snärten, så han flyttade undan bakdelen, men stod annars helt stilla. Och på slutet kunde jag stå och vifta hur mycket som helst och han stod helt avslappnad. Gick superbra! Det blev ca 20 min. 

Imorn får vi se vad det blir, har inte bestämt än :)
/Hanna

Hanna - kom igen nu!

Vad vill ni läsa om? Skriver om i princip vad som helst, men måste få lite tips :) Kom igen nu!;)



Hanna - skolan

Hade ju som sagt med Elle på lektionen med skolan idag, gick helt okej! Vi gjorde en markarbetes övning, ska lägga ut en bild på den så är det lättare att förklara. Hur som helst, Elle skötte sig ändå bra. Det var en komplicerad övning för honom men på slutet lossnade det och funkade rikigt bra. 

Vi hade bara ett ridpass idag, på eftermiddan longerade vi och tränade på att vida häst vid hand. Vilket var bra för Elle skulle inte ha orkat ett pass till, han var dyng sur i svett efter passet så passade på att spola av honom. 

Men här kommer ritning och förklaring på övningen:
De röda bommarna är travbommar, man red in och gjorde som små bågar, rundade konorna ( de svarta prickarna) Sedan red man vidare och fattade galopp mitt på kortsidan, galopperade över dom upphöjda galoppbommarna och sen började man om övningen igen.
Rolig men svår för Elle:)
God natt

Therese - vila

Wille fick vila idag också, men imorgon ska vi nog ut på en lugnare tur om vädret tillåter vill säga! Hoppas på det bästa! Med skolan idag så red jag Lafayette och hon var jättefin. Vi hade markarbete. Vi hade serpentiner på långsidan och i mitten av varje serpentin så var det 2 bommar och på andra långsidan hade vi 3st upphöjda galoppbommar! Riktigt rolig övning faktiskt och Lafayette var jättemjuk och allmänt fin!

Hanna - vila

Idag fick Elle vila. Hoppade av vid ridhuset idag efter skolan för att kolla lite på kursen för Andreas Hesse, och han verkar vara rikigt bra att rida för! Fick frågan om att vara med på den här kursen men tackade nej, då jag tycker att Tina inte är tillräckligt igång för att gå en så pass "dyr" kurs. Inte dyr så, men det är mycket pengar. Och Elle vill jag inte rida för någon tränare som jag aldrig har träffat då han är väldigt speciell. Men nästa kurs blir det nog att vara med :)
Imorn blir det att ta med Elle på ridhuset och ha han på lektionerna vi har med skolan. Vi rider oftast två pass, och i så fal får Elle gå båda. Det är inte så jättelånga pass, och det är ju lunch och teori emellan så det blir nog bra :)
Jag och Shakira från riksfinalen
/Hanna

Therese - Idag

Idag klockan 2 så kommer veterinären och ska vaccinera Wille så då kommer han att få vila nu några dagar, sen är vi beredda att tuta och köra igen då! :D Taggad till tusen!

Therese - Hann aldrig

Tyvärr så hann jag ju aldrig att blogga igår för när jag kom in så hamnade jag i telefon och det blev att jag pratade ganska länge så när jag slutat prata så var det dags att gå och sova.
Men det blev iaf så att jag longerade Wille på ridbanan i början och det gick riktigt bra. Jag hade ett långt grimskaft istället för longerlinan för att få bättre kontroll på honom, och det funkade utmärkt!
Sen så övergick vi till lydnadsträning och det gick över förväntan! Han fattade precis vad jag ville vad jag än bad honom om! Duktig kille!

I slutet så fick han springa av sig lite till på rakt spår och då blev det att jag sprang bredvid honom några varv i varje varv sen skrittade vi av på ridbanan. Sen fick han komma in och få sin kvällsmat och sen nattades dom!


jag verkligen ÄLSKAR dig!<3


Hanna - -----------

I'm feelin' like I keep on talking
I'm repeating
Myself, my words lost all meaning
I keep talking 
I repeat myself

I just wanna run, hide it away
Run because they're chasing me down
I just wanna run, throw it away
Run before they're finding me out



depp.. Tröst shoppa? Hittade en hel del grejer jag vill ha, men vet inte om det blir av att beställa.. kan lägga ut bilder på det jag vill ha i alla fall..
vita
GG skydd, +bak
graman, använder det inte alls ofta längre. Men min hemma gjorda har gjort sitt.
HV polo schabrak
Ryktset - smidigt
Lami-cell skydd + bak - har inte bestämt om det blir dom här eller GG skydden..

GG schabrak + huva
Det blir ju såklart inte allt det där, men det är saker jag är sugen på. För väl köpa någon grej i taget eller nåt.
/Hanna

Therese - Nu..

...drar jag mig ut i stallet och jag ska ut med Wille, tror nog bara att det blir lite miljöträning och lydnads på ridbanan för jag vet inte annars vad jag skulle hitta på så det blir mest troligt det!
Uppdaterar då jag kommer in!


Therese - Jaha...?

Såg denna artikel på ridsports hemsida:

"Ridsportförbundet inför nytt licenssystem

Från och med 2012 inför Svenska Ridsportförbundet ett nytt licenssystem. Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna nästa år - och betydligt högre kostnader.

Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar.
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar.

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny."


För att läsa mer kan ni gå in på: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=902068


Therese - På topp

Uppdateringen från min sida har inte varit på topp dom sista dagarna men jag har verkligen, verkligen inte haft tid med det. Det har varit smockat med saker från tidig morgon till sen kväll.

Men iaf så i söndags så for jag ut och körde Wille och vi for ut på en lite längre vända och han fick trava ganska ordentligt. Han lyssnade bra och la sig inte alls i handen som han brukar och det var riktigt trevligt. Sen på tillbakavägen så började jag leka lite med bettet så han skulle försöka söka sig neråt och gissa vad...Han gick ner i formen ganska direkt och jag kvar hela tiden i ett bar tempo och ett bra undertramp, trots att det var med rockarden efter! Happyface!

Igår så for jag och Mamma in med Wille till ridhuset och hoppade en liten bana. Det var ju så länge sedan som han fick hoppa senast så vi hoppade bara några småskutt på 60cm men det var lika uppskattat endå! Jag tränade bara på att han skulle kunna komma i en lugn galopp mot hindret och även att jag skulle kunna ta tillbaka honom snabbt efter utan att han skulle bli irriterad eller börja studsa som han oftast har gjort tidigare! Det gick hur bra som helst. Han var jättefin och mjuk på framridningen och kunde fokusera och slappna av trots att mamma höll på med hinder och vi hade på honom "hopputrustningen". FRAMSTEG!
Jag är iaf jättenöjd över honom! Mamma filmade också så om jag orkar så kanske den kommer ut senare eller imorgon!


Hanna - fortsatt markarbete

Idag blev det mer markarbete med Elle, ställde upp 4 studs med ganska kort avstånd. Han klarade det gallant!! Rev inte en enda gång! ( happyface:D)

När jag ahde ridit några gånger över studsen så red jag på ett räcke på 80cm kanske, gick super. Råkade lägga honom lite för nära en gång så han rev, men det var helt och hållet mitt fel. Dom andra sprången var klockrena!

Sen red jag på kombinationen från i måndags 4 ggr, la upp den på 90 från början och där fick den vara kvar. Kände att han gick på så bra så jag ville inte pressa honom på högre. Han gick super alla 4ggr, inte en enda miss! Klockrena språng! Känns så roligt att han går så bra nu, hoppas att han håller sig fräsch nu också.



mitt hjärta <3


Är så less på all den här skiten... Dags att bara dra från det här stället? Bort från allt....

Hanna - galoppträning

Det belv en sväng ut med Elle idag. Red längs några grusvägar som finns här omkring, blav totalt 5-6km skulle jag tro, 40 min i alla fall. Jobbade mycket med galopp, fattade galopp galopperade en bit sen saktade jag av och började om igen, gick jättebra! 

Imorn tror jag att det blir lite markarbete på ridbanan, men vi får se vad det är för väder. Regnar det ännu mer så är jag tveksam om det går att rida på banan, men då får jag hitta på ngt annat :)
God natt

Hanna - fin ponnyn

Idag blev det ett markarbete/hopp pass med Elle. Han skötte sig jättebra! På lång sidan hade jag en markarbetes övning, så här red man den: Red in i galopp, galoppera över bom, ett galoppsprång, upphöjd bom (30-40cm), ett galoppsprång, bom, ett galoppsprång, upphöjd bom, ett galoppsprång, bom. En jätterolig övning som för hästen att tänkta till lite. Elle gjorde det fantastiskt bra! Han petade någon bom, men det var för att han kom in i lite för stor galopp. 

Sen på medellinjen hade jag en kombination, räcke - oxer. Inte alls speciellt högt då underlaget inte var det bästa, men typ 70 - 80 cm. Det gjorde han också jättebra! Högt över förväntan.
Red föresten i en annan sadel idag, en som har hängt i stallet ganska länge men har aldrig tänkt på att pröva den. Den låg helt okej på Elle och var helt underbar att rida i!! Man fick en jätte skön känsla över hindren då den gav mycket stöd på precis rätt sätt, stor hiss till den!
<3

Therese - Vila

Som jag skrev tidigare så blev ju ida-kursen inställd och jag hade hoppats att mamma eller pappa skulle kunna skjutsa mig så jag skulle kunna hoppa med wille istället men det hade dom inte så wille fick vila idag och sen höststädade jag i stallet istället och det blev riktigt fint! Kanske slänger ut bilder imorgon om det är någon som vill se?

Therese - Inställd

Tyvärr blev Ida-kursen inställd idag.. Riktigt tråkigt då jag sett fram emot den! Eftersom den blev inställd så funderar jag om jag ska fara och hoppa med Wille istället för det håller på vara ett bra tag sen han fick hoppa senast och han ska snart vaccineras och då kommer det dröja ännu längre så jag hoppas att mamma eller pappa har tid att skjutsa mig!

Hanna - inställd kurs

Dressyrkursen för Ida blev tyvärr inställd idag pga. sjukdom. Så Elles planerade dressyrpass blev intällt. Men när vi var redan på ridhuset när Ida hörde av sig så vi passade på att rida ändå. Red mycket på volt, och tränade på att ställa honom och att kan skulle vara eftergiven i båda sidorna, det gick riktigt bra! Sen tog vi lite galopp, gick också bra men efter galoppen så blir han som en jag vet inte vad.. Han har väldigt svårt att koncentrera sig efter galoppen så vi fick träna på att trava lugnt och avslappnat fastän man just har glopperat, vilket Elle tyckte var väldigt onödigt. Men det gick bättre på slutet. 

Red i Tinas dressyrsadel på honom idag, en Pfiff Amaretto. Han verkade trivas väldigt bra med den! Han var berydligt mer avslappnad och eftergiven än vad han har varit senaste veckan. Så det kändes ju bra. :)
<3
/Hanna

RSS 2.0