Therese - Gott Nytt År


Therese - Ridningen

Idag red jag bara barbacka på ridbanan i ca 30 min och kände igenom honom i alla gångarterna och han var jättefin. Speciellt i galoppen för där lyssnade han bäst!!


Hanna - KM

Kan inte vara annat än nöjd över KMet, vi petade ner en oxer men det var helt och hållet mitt fel. Red mot den, men kände när vi närmade oss att jag inte kommer kunna lägga honom rätt, tar jag tillbaka honom så kommer vi på tok för nära och driver jag på honom så kommer han inte räcka över. Ja fick totalt hjärnsläpp och gjorde inget alls, jag bara satt där, och Elle är ju så att han hoppar inte av förän jag ber honom, skulle jag hålla tillbaka honom så skulle han i princip springa rätt igenom, och trycker jag av honom på tok för tidigt så litar han på mig och hoppar å sträcker på sig allt vad han kan. Men då han aldrig fick signal att han skulle hoppa av så chansade han men missbedömde. Men efter det nedslaget så började jag rida betydligt bättre och han var klockren på resten av hindrena. Så det blir att träna mer enkelhinder, så att jag kommer ihåg att vara tydligt med honom så ska det nog lösa sig :)
världens finaste <3 
Foto: Amanda Enkvist
/Hanna

Therese - Sammanfattning KM

I tisdags (27/12) var det KM i dressyr på KDRF och jag och Wille var med. Han var jättefin hela tiden. Han var lugn och koncentrerade sig på mig hela tiden fastän det hände en massa saker runt om honom. Det var ett DRT (dressyrryttartest) och då är det ju bara ryttaren som bedöms och vi kom inte sist men inte först heller, men jag är ju inte med och tävlar för att vinna. Utan för att det är roligt och Wille mår bra av att komma ut och få göra lite olika saker och förhoppningsvis nästa år kan vi börja satsa lite mer!

Här kommer filmen från dressyren:


Sen i igår så var det KM i hoppning på KDRF också, och självklart så ställde jag och Wille upp där också. Han var lika fin då också. Lugn och fin och lyssnade toppen!! Kunde verkligen inte ha varit nöjdare över honom på dessa två tävlingar!

Här kommer filmen från hoppningen:

Hanna - jul och kass uppdatering

Nu ska jag bli bättre på uppdatera igen! 

Imorn är det KM i hoppning som gäller, dock är det stilbedömning och det är väl inte min och Elles starkaste sida, menmen vi ska ha roligt i alla fall :)

Ikväll på hoppspecen så hoppade vi bana, gick riktigt bra! Några nedslag men han lyssnade väldigt bra, och det känns betydlitg viktigare än om det faller någon bom :)

Nu blir det att sova å ladda för imorn, go natt!


/Hanna

Therese - Usch

Det är ju rent hemskt så dålig uppdatering det har varit på bloggen nu senaste tiden, mår nästan dåligt över det! Men jag ska försöka bättra mig och jag hoppas Hanna också gör det, för det är såå mycket roligare att läsa då båda uppdaterar!! Men jag har faktiskt haft så sjukt mycket att göra nu före jul och även nu denna veckan efter jul så jag har knappt haft tid att sitta vid datorn. Men jag ska försöka att skriva ett ordentligt inlägg så fort som möjligt om allting som har hänt senaste tiden så även ni andra får veta!!

Kusmarksryttarna - God jul!

Vi vill önska alla en riktigt god jul och hoppas att ni får en bra dag med en massa roliga och dina paket!! God jul från Kusmarksryttarna

Kusmarksryttarna - Ny design!

Nu har vi fått en ny och fräsch header som är gjord av Sandra Ledin. Tycker alla borde kolla in hennes blogg! --> http://www.sandraledin.blogg.se/

Tack Sandra!! Vi är jättenöjda!!
vad tycker ni??

Therese - Ridningen

Ridningen idag gick över förväntan, men jag berättar mer imorgon då jag har tid!!

Therese - Ikväll

Ikväll ska ju Wille följa med till hoppspecialen och då funderar jag kanske på att använda mitt nya limegröna schabrak, så att ni får se några bilder på hur det blev. Hoppas att mamma kommer att kunna fota.

Alltså detta:

Therese - Barbacka

Red Wille barbacka på ridbanan idag bara för att känna igenom honom i alla gångarterna och han var underbar!! Helt så sjukt fin han var!!
Taggar verkligen hoppspecialen imorgon. Får bara att han behåller lugnet fast det står hinder framme. Brukar vara ett "problem" men han kan alltid överrask!!


en bild mamma tóg i söndags!

Hanna - dåligt väder och dålig uppdatering..

Uppdateringen har ju inte varit den bästa de senaste dagarna, pga. att jag har inte kunnat rida. Det har varit sviinhalt överallt, och hos pappa så måste jag rida en dryg kilometer efter "asfalten" ( som är som en isbana) vars jag än ska, och då kände jag att det inte var värt att riskera att han skulle halka och sträcka sig så det var bättre om han fick stå, tyvärr.

Igår gjorde jag ett försök att fara ut, men hann inte längre än ut från gården så blev det bambi på hal is, så det blev en ganska kort skrittrunda, typ 30min..

Idag så var vi på ridhuset med skolan, vi skulle rida två pass, dressyr och markarbete trodde vi men när vi kom dit så fick vi veta att vi fick hoppa andra passet istället om vi ville, men eftersom jag inte trodde att vi skulle hoppa så lämnade jag ju Elle hemma. Men som tur är så har man världens bästa pojkvän som körde från ursviken till ersmark och hämtade mig, sen till kusmark och bytte bil, tog transporten med Elle i och skjutsade oss till ersmark. Satt och tittade på medans vi red, sen hem igen och lämna Elle sen skjutsade vi thess till hemmis. Inte många som skulle ställa upp så, då man ringer typ kl 9 samma morgon

Hoppasset med Elle gick iallafall jättebra! Han var ovanligt lugn och lyssnade väldigt bra. Vi hoppade bana på 7 hinder, sen fick vi ta om en linje --> högersväng till oxer en gång då vi kom lite fel på oxern första gången. Men annars super!







/Hanna

Therese - Vila

Det blev vila för Wille idag då mina muskelinflamationer i axlarna inte ville mer efter 2 ridpass på ridhuset. Jag red dressyr på Rusty och hoppning på Pernille och jag är ganska nöjd förutom att mina axlar inte är speciellt rolia men sånt får man räkna med!!

Men imorgon blir det formodligen ett dressyrpass på ridbanan om det inte fortsätter att snöa så det bli så djup snö. Om det blir dressyr så tror jag att det blir att rida igenom dressyrprogrammet inför KM´t nästa vecka!!

Therese - Världens finaste Wille!

Red barbacka på ridbanan idag igen men med träns. Han var redan mjuk och fin från början iaf i vänster varv, han var lite spändare i höger varv, men efter ca 20min så släppte det och han var lika underbar i båda varven!! Sen så gick jag över till att träna övergångar mellan trav och halt, och han gjorde det jättebra!! Sen så skulle jag prova öka några gånger innan jag skulle avsluta och första gången var han inte riktigt med så det blev väldigt slarvigt sen andra gången var han bättre med och sista gången satt verkligen perfekt! Han bar sig själv och tog verkligen kraft från bakbenen och gjorde en råsnygg ökning!! Gud så stolt jag är över honom idag!! 10 guldstjärnor till honom!!

Therese - Dagen

Idag, eller ikväll då jag red så red jag på ridbanan i bara grimma och grimskaft och det gick jättebra! Lärde Wille några nya trick också!

Therese - Glömde ju!

Glömde ju skriva igår att jag och Wille for ut på en promenad igår. Vi var borta ca 30-40min och det var riktigt mysigt. Jag körde lite trickträning och lydnadsträning medans vi var ute och det gick riktigt bra. Han har som börjat att fatta att det är någonting man vill få ut av det och inte bara för att göra honom förvirrad så nu är han mycket mer uppmärksam och försöker med allt om han inte förstår!! Så fin så!!


Therese - Godmorgon

Har för ett tag sen kommit in från stallet där jag mockade och släppte ut hästarna. Idag så kommer jag förhoppningsvis att hinna rida ut med Wille. Men det beror lite på när jag kommer hem från skolan idag. Annars så får det bli ett dressyrpass på ridbanan idag igen, eller så lägger jag dit några bommar om det har blivit minde halt sen igår. Men jag kommer försöka hinna uppdatera ikväll innan jag far och är med mina kompisar! Men vi får se om jag hinner det. Får hoppas!!

Therese - Världens finaste!<3

Red dressyr med sadel idag på ridbanan men Wille och han gick som en klocka nästan hela tiden. Vo tränade mycket på halvhalter och skänkelvikning och det gick hur bra som heslt. Avslutade passet med en fattning i varje varv och han tog båda klockrena utan att studsa eller bråka någonting. Efter det fick han skritta av i 10-15min!

Hade också tänkt att rida Lina ikväll men det var lite småhalt på ridbanan och eftersom hon inte har sulor så får hon styltor och jag vill verkligen inte riskera att hon ska falla så hon fick vila idag, men kanske hinner ut med henne en sväng imorgon. Det skulle hon uppskatta!

Känner verkligen att jag har bildbrist nu men jag ska försöka att skaffa nya bilder i helgen. Hoppas!!

Tack så mycket!

Tack så mycket Lisa för tipset, symptomen stämmer exakt överens. Då kanske det finns hopp ändå♥


♥♥♥

Therese - Hoppspecialen

Ikväll i hoppspecialen så red jag Kansas. Han var ganska fin. Han var ganska seg men det funkade iaf. Jag har ju inte ridit han så mycket så jag är inte vad vid honom och han är helt annars än Wille men det funkar ju också!!
Är iaf grymt nöjd. I slutet fick vi göra en egen bana av 5 hinder som stod framme och det skulle vara 8 i banan och höjden var 90.
Han var iaf riktigt duktig!!

Therese - Idag

Idag blir det tyvärr vila för Wille då jag har hoppspecialen och han ska inte följa med och då hinner jag inte med att rida honom, men imorgon tar vi nya tag igen och laddar för att rida ett markarbetespass på ridbanan om underlaget godkänner.


Hanna - dålig uppdatering

Dålig uppdatering, nu igen.. Menmen ska försöka bättra mig.

Elle fick vila mån och tisdag då jag var hemma så sent, så det blir ingen hoppspec ikväll. Eftersom han har stått så blir han så grymt laddad, och det kändes inte så snällt mot honom att ta honom på hopplektion, när han har vilat.

Igår så blev kattungen vi har hos pappa sjuk, hon kunde inte gå på bakbenen. När man tittade på henne så såg det typ ut som att något i ryggen gått av, men vi kände igenom henne och kan inte hitta något konstigt, och hon verkar inte ha ont någon stans. Hon är inte direkt förlamad heller för om man nyper henne i baktassarna så rör hon på bakbenen, samma sak med svansen, men då hon ska gå så släpar hon bara bakdelen... Så hon fick sova i mitt rum inatt, hon fick ligga på ett schabrak nedanför sängen, och jag kollade till henne ungefär en gång i timmen för om hon går ut på golvet och faller eller lägger sig ner så tar hon sig inte upp. Men vid 2 - 3 tiden någon gång så lyfte jag upp henne i sängen istället, då fick hon ligga mellan mig och väggen så att hon inte skulle kunna falla ner, det var mycket lättare att hålla koll på henne då.

Någon som varit med om detta?

Ikväll blir det en promenad med Elle, sen var planen att följa Kalle till garaget, och hålla tummarna för att bilen blir klar ikväll, det finns lite hopp i alla fall.

Uppdaterar ikväll om jag hinner :)



/Hanna

Therese - Ridningen igår

Wille var jättefin igår då jag red och han arbetade genom hela kroppen och bar upp sig själv på ett otroligt sätt! Han var så himla fin och lyssnade på verkligen minsta lilla. Jag kunde korta upp honom och länga honom utan att han ändrade formen eller någonting. Helt underbart ridpass!!


Therese - Haha God Jul


Therese - Hinner inte

Hinner tyvärr inte uppdatera om dagens ridpass nu ikväll men jag gör det imorgon!!
Red iaf barbacka på ridbanan i djupsnön igen och han var FIN, men ni får veta mer imorgon!!

Therese - Inne

Ikväll blev det ett barbacka-pass på ridbanan med Wille i den härliga djupsnön. Det var jättemysigt och han var jättefin! Blev lite stressad ocj stark vid några tillfällen men annars så skötte han sig underbart. Kunde slappna av och lyssna på mina vikthjälper otroligt bra.
Grymt nöjd över passet!

bild från förra vintern..

Sen så bestämde jag mig för att äntligen ta premiärturen på Lina så jag sadlade henne och tog också henne till ridbanan och red runt i djupsnön i ca 10-15min och det var alldeles lagomt för henne med tanke på att hon knappt har rört på sig någonting dom sista åren. Men det ska det bli ändring på. Jag hoppas att hon ska var ai ganska bra kondis till sommaren. Men vi kommer att ta det i den takt som hon behöver och kan.
Hon tyckte iaf att det var jättekul och hade öronen framåt och var pigg som tusan. Provade även att hon skulle söka sig neråt på tygeln och det var inget problem. (Jag vet inte hur mycket dom har gjort med henne förr i tiden.)

Lina redo för en ridtur!! Fina tjejen!<3

Therese - Snart..

...går jag ut i stallet och ska ut och rida wille i djupsnön!:D

Hanna - födelsedag och snöbus

sorry för lite dålig uppdatering men jag har varit upptagen hela helgen. 

I fredags så var det snöstorm, så vi for till garaget och skruvade i Kalles bil, sen hem och äta och vidare mot stan för att köra runt i nysnön. Sjukt nice! 

I lördags så firade vi mig hos mamma, fick:
- HV polo t-shirt
- HV polo väska
- 500kr på HM
- vinterjacka från Schokemöhle
- Parfym
- Tallrikar till serien som jag samlar på
- en tavla, Kajsa hade ritat Elle och ramat in
- 500kr
Hoppas inte att jag har glömt något nu. 
På eftermiddan for jag och Kalle till pappa för att vara barnvakt, så det blev att käka pizza osv. Och på kvällen så for vi in till stan och skjutsade lite folk. 

Idag, som är min riktiga födelsedag, så firade vi mig hos pappa, fick:
- 500kr
-200kr
- duntäcke
- t-shirt med Slash
- och fulltank till mercan som jag skulle få då jag har tagit körkortet xD fett nice

Fick även en trisslott av kalle :]

Tror det var allt, bilder kommer senare om någon är intresserad? :)


Efter middan så for vi till stan en stund och när jag kom hem så tog jag ut Elle en stund. Det blev lite styrka/kondition i djupsnön, han var superfin! Men det kändes på honom att det var jobbigt.

Fina Shakira <3
/Hanna



Therese - God jul!

Jag och Wille önskar er alla en riktigt god jul!!

Therese - É ni snälla?

Idag är ingen vanlig dag för idag är Hannas födelsedag!! Idag fyller ju alltså Hanna år och jag tycker verkligen ALLA ska skriva ett grattis till henne!!:D

Therese - Mycket

Idag har det varit mycket att göra. Hela dagen verkligen, så det blev bara en promenad för båda hästarna på kanske 20-30min. Men det var riktigt mysigt så det har jag ingenting emot!

Therese - Ridning!!

Idag när jag kom hem från skolan så bytte jag bara kläder och sen så gick jag till stallet. Jag tog in Wille och gjorde honom iordning för ett dressyrpass på ridbanan.

Dagens ridpass gick ut på att bara känna på honom. Jag red mycket övergångar och tempoväxlingar. Det gick jättebra i början sen så hade jag tänkt ta en kort galopp och då börja han studsa men det gick över och då gjorde jag några korta fattningar i varje varv sen travade jag ner honom och han var riktigt fin då. Han blev lite springig ibland men då satt jag bara tillbaka och han hittade takten direkt.

Är så fruktansvärt nöjd över honom idag! Älskar honom verkligen!!

Hanna - ridhuset

Blev ingen uppdatering igår, var så trött. Men vi va iaf på ridhuset, och jag hade ju med Elle. Dressyrpasset gick väl sådär.. Han var stressad, stretig och allmänt ovillig. Vi skulle jobba med skänkelvikningar på olika spår, men för min och Elles del var det mest att försöka få han att gå frammåt avslappnat.. 

Men till hoppningen tog vi nya tag och där gick det betydligt bättre. Vi hoppade bana, några vändor var och sista svängen låg den på 90 - 95, han skötte sig jättebra! Men på slutet så var han trött, vilket inte är så konstigt, så han blev lite lång och flack och petade några bommar, men annars var han klockren. 

När jag kom hem så tog vi ut kakan en sväng, men tömkörningsgjorden. Vi började med att bara gå en sväng, sen satte vi fast ena tömmen, bara i gjorden och lite senare satte vi dit båda tömmarna för första gången, de gick jättebra! Han var helt obrydd, så duktig så!

Idag fick Elle vila, får se om jag hinner ut med honom imorn :)

/Hanna

Therese - Imorgon

Imorgon kommer jag att rida dressyr på Wille på ridbanan. Jag hoppas att han sköter sig och håller sig lugn!! :D
Uppdaterar då!!

Therese - Slut

Idag var vi på ridhuset med skolan. På första passet så red jag Abbe. Vi tränade på skänkelvikningar och det gick över förväntan. Han är ju bara 5 år och har inte hunnit med så mycket men han gjorde det bästa han kunde och det är det som räknas.
På pass nr.2 så red jag Pernille. Vi hade hoppning och vi hoppade en liten bana. Hon var riktigt pigg och framåt och i slutet hoppade vi en bana på 80-90cm helt utan problem. Underbara ponny!!

Sen drog jag till stan på körkortsteori och där satt jag i 2 timmar. Sen bussen till Ersmark där vi skulle ha löshoppning på ridningen, och det var väldigt roligt. Vi hade massa olika sorters hästar på olika nivåer.

Sen ikväll så blev även Wille och Lina skodda så nu blir det att sätta igång med hårdträning!! :D Lycklig tjej!!


Hanna - en kväll på grisfarmen

Slutade tidigt idag, så först gick jag på stan en stund med thess sen plockade Robin och Kalle upp mig på busstationen. Först skulle vi nå ärenden i stan sen skjutsade Robin oss till grisfarmen så Kalle kunde fortsätta med sin bil. Det går frammåt! Inte alltför många veckor kvar innan den e klar nu :]
När jag kom hem därifrån så packade jag ihop alla Elles grejer för imorgon har vi dubbla ridpass med klassen på ridhuset så då tänkte jag att han skulle få gå båda. Hoppning och dressyr blir det, så det var ju både dressyr och hopputrustning som skulle med = mycke grejer. Nämen det blev inte så farligt ändå, 2 sadlar, 2 träns, martingal, 4st damasker, 4 st benlindor + paddar och typ ett fleecetäcke. Det rymndes då i en Ikea påse :)
Så då får vi se om han kanske får vila på Torsdag, beroende på hur hårda pass det blir imorn. Sen får vi se hur mycke ridning det blir i helgen, då jag fyller år på söndag. Så på lördag ska vi fira hos mamma och på söndag hos pappa, och fredag blir det nog att vara i stan med kalle å sen sova där skulle ja tro  :)
/Hanna

Therese - Blir ingenting

Det kommer inte bli någon löshoppning för Wille imorgon eftersom han har fått stå måndag och även idag pga att det har kommit snö och han har inte på sig några snösulor så han får bara en massa stylter och då går det inte rida. Förmodligen kommer hovslagaren nu innan helgen så jag kan rida i helgen iaf!
Men som sagt, ingen löshoppning imorgon!


Hanna - så sant så

Jag föddes inte för din skull,
och tänker därför inte leca efter dina regler.
Tycker du inte om mig så är det ditt problem,
inte mitt.
Snackar du skit bakom min rygg,
så kan du inte förvänta dig att jag ska vara ärlig mot dig.
Jag bryr mig inte om att du inte tycker om mitt utseende,
jag gör mig inte fin för din skull. 

Du kan kalla mig vad du vill,
men tro mig, jag vet redan vem jag är.

Gå runt och skrik dina falska ord,
det bevisar bara hur låg och patetisk du är. 

Gå runt och hitta på falska rykten,
men både du och jag vet vem som ljuger och en dag kommer alla få veta sanningen.

/Hanna



Hanna - skrittur

Idag blev det en skrittur med Elle. For runt i byn i ca 40min, han var jättefin! Lite pigg men lyssnade ändå bra. Det blev bara skritt eftersom det har snöat på isen som redan var på vägarna så var det ganska halkigt och jag ville inte riskera att han skulle halka och sträcka sig, så han fick nöja sig men en lugn sväng. :)
gammal bild ^^
/Hanna

Therese - Kanske

Vi får se om jag hinner med att rida idag, har körkortsteori idag som slutar 6 och kommer hem typ 7 och då får vi se om jag orkar ta ut honom någonting!

Hanna - dålig uppdatering...

Vart lite dåligt med uppdatering i helgen, men jag har varit borta och Elle har vilat så jag hade nog inte haft något intressant att skriva om. Idag for vi till Norsjö en sväng, jag Kalle och Kalles mamma för att hälsa på hans syskon. När jag kom hem så for jag ut en sväng barbacka med Elle, skritt och trav ca 30 - 40 min. Gick jättebra, fast han var ju rätt så pigg, men inte så konstigt (a)
en liten Kavatina :]
/Hanna

Therese - My lovers

                             Wisehead                                                                                                   Dartster Lina
                          valack f.2004                                                                                                   sto f.1989


Therese - Äntligen

Idag fick jag äntligen rida på Wille igen på väldigt länge!!
Det gick dock inte som jag riktigt hade tänkt mig eftersom det är ishalt överallt just nu och WIlle har inte fått sina vinterskor än utan dom får han till veckan. Så jag kunde inte trava så mkt, men det fanns vissa ställen där det gick riktigt bra.

Planen är att jag ska rida dressyr och ut nu i början av veckan sen på onsdag så ska han få följa med till ridhuset och kanske gå ett lättare dressyrpass och sen löshoppas på kvällen, det beror helt på hur mycket jag kommer kunna rida i veckan. Det får vi se.


Wille och Lina i hagen idag.

Therese - Suck

Blev ingen ridning idag heller...Kände mig inte så jättepigg då jag kom hem så jag uteslöt att rida. Men imorgon SKA jag rida! Kommer även att försöka hinna med att ta lite porträttbilder på båda hästarna så då kommer det förmodligen bilder på bloggen!

Therese - Godmorgon

Godmorgon, jag hoppas att min skalle ska bli bättre idag och att vädret inte kommer vara så himla dåligt, för då kommer jag mest troligt att rida, men med min tur så kommer detta inte att gå, men vi kan väl hallå tummarna?!

Hanna - tömkörning

Elle fick agera läromästare idag! Pappa hade tömkörningskurs så då tog han med sig Elle så att dom skulle få prova lite också. Han hade skött sig jättebra! Det blev i princip bara skritt, men det var ju perfekt eftersom han gick ganska hårt på hoppspec igår :)
Har pluggat Historia sen jag kom hem, var med Kalle Linus och Linnea i stan ett tag, och nu blir det att plugga lite mer sen sova. Imorn är det megastort prov ( nästan i alla fall ) i historia så då får vi se om pluggandet har gett något (a)
God natt!
/Hanna

Therese - Inköpen i Globen

Som endel kanske förstod i det förra inlägget så var det dessa saker som jag shoppade i Globen:

Grått Hansbo

Limegrönt BR

 

Riktigt nöjd med mina inköp, men endå ledsen när det inte blev allt jag sett ut då det hade tagit slut då jag skulle köpa allting på lördagen...menmen någonting fick jag ju med mig hem iaf! :D

Vad tycks??


Therese - Outfits

Nu kommer inlägget om vilka outfits som jag har.
Om ni har några frågor så är det bara att kommentera!

Horse Pro, Svart-Gul


Hansbo, Ljusblått (otvättat!)


Catago, Rött


Olivgrönt/Sand/Grå-beige


Showmaster, Vit


Showmaster, Royalblå


Showmaster, Brun


Marinblå


Mörkgrön/Militärgrön


Brun


Mörkgrå/Mörkbrun


Hansbo, Grå


BR, Limegrön

Vilken är din favorit?? :)

Therese - Orkar inte

Åh...jag hade verkligen taggat för att rida ikväll, men inte fan ska jag få göra det.. Näe utan jag har åkt på hjärnskalning...så ingen ridning idag... Kommer aldrig att kunna sätta igång Wille igen...

Therese - Ikväll så!

Ikväll så kommer jag att rida Wille, så länge det inte blir någonting drastiskt.
Vet inte än om det blir att fara in till ridhuset eller om det bara blir att rida hemma. Det får vi se när jag kommer hem och ha pratat me mamma.

RSS 2.0