Hanna - sjuk..

Idag måste Elle tyvärr vila, jag är förkyld å feber osv. Så kan inte fara ut med honom.. Förhoppningsvis så håller inte förkylningen i sig så länge, då det är körkurs för Fredrik Persson på söndag och jag vill ju inte att han ska stå fram till den. Menmen inte mycke jag kan göra åt saken, får ta det lugnt och hoppas att det går över!
/Hanna

Therese - Tömkörning

Tömkörde Wille för förstå gången på allvar idag på ridbanan och det gick väl både bra och dåligt. I så var han jättejobbig och låtsades som om att han inte fattade NÅGONTING, men i slutet var han riktigt fin. Jobbade genom hela kroppen och lyssnade mycket bättre på mig.

Hade tänkt filma ikväll men det skulle bli lite för avancerat att hålla i tömmarna i en hand och telefonen i en hand då han har en tendens att göra oförberedda saker så jag skippade det. Men kanske kan be mamma försöka filma imorgon för då ska jag också tömköra!


Wille hos gamla ägaren

Therese - Svar

Har fått ganska många frågor om det aldrig mer kommer bli hoppning för Wille eller om det bara är för en kort period. Svaret är att jag egentligten inte vet det. Kommer inte att rida honom någonting innan jag har köpt en dressyrsadel och det kan ju ta ett tag eftersom vi måste hitta en som passa honom. Men sen så kommer han sättas igång men största fokusen på dressyren och att han ska sätta ordentligt med muskler på hela kroppen och bli så lika stark som möjligt på båda sidorna, sen så kanske, kanske det blir att börja hoppträna igen beroende på hur hans kropp har blivit. Annars så får vi sadla om helt och endast satsa på dressyren. Endast tiden kan utvisa vårat öde nu.


Det finaste jag äger!

Hanna - barbacka

Blev en sväng barbacka med Elle idag. Ca 30 - 40 min, han skötte sig jättebra! Nu blir det strax bio med Kalle, Linus och Emma :-) Kanske kommer en överraskning typ imorn eller så, hoppas iallafall!!:-D /Hanna

Therese -Blev ingenting

Blev inte så att jag tömkörde idag bla för att min kropp så ifrån, men imorgon om jag hinner så blir det att longera eller fara ut och gå med honom, beror på vilken tid jag kommer hem imorgon för kommer vara borta från morgon till någon gång på dagen eller kvällen. Beror på hur mycket det drar ut på det.

Therese - Planer

Dagens planer är att jag ska tömköra Wille lite grand på banan så han får röra på sig lite, efter igår lär han vara lite öm i kroppen men då är det bara bra att han får komma ut och röra på sig.

Therese - Equiterapeuten

Idag så kom ju equiterapeuten hit och skulle kolla igenom Wille.
Det konstaterades att han är svagare höger bak och vänster fram (dock det visste jag redan) sen så har han fått spänningar från sin sadel och från ridgjorden, han har även tappat mycket ryggmuskler och muskler på överlinjen så hädanefter det blir det stenhård dressyrträning, tömkörning och stretching.
Ska även köpa en dressyrsadel som jag ska rida i hela tiden då den är bättre för både mig och Wille.

Så tyvärr så kommer hoppningen att läggas på hyllan men jag gör vad som är bäst för Wille och hans hälsa och välmående betyder mest för mig.
Så nu ska vi satsa på en nystart och nya mål blir det ju då också.

Det du egentligen trivs med mest,<3

Therese - Hööks nya sortiment

Tror nästan att jag måste spara lite pengar och beställa hem lite saker ur hööks nya sortiment, riktigt fina saker endel!
Här är det jag har fastnat mest för (uppklickbara):
   

   

   



 

Hanna - fullt upp

Har inte hunnit varken köra eller blogga något sen sist, har haft fullt upp hela tiden. Idag direkt efter skolan så far jag och Kalle till Norsjö och firar hans bror, det blir att sova över där så kommer till stan någon gång på lördag kväll. Det blir nog att sova i ursviken då skulle ja tro, så på söndag blir det att köra Elle!

Uppdaterar mer då :)


/Hanna

Therese - Ingen tid

Såg att Hanna hade gjort ett inlägg, mycket roligt. Jag har iaf inte riktigt haft tid att sitta vid datorn men ska försöka bättra mig så gott det går. Willes ridning har varit lite mixad nu ett tag, i måndags så longerade mamma Wille igen och det hade gått ungefär som gången före sen igår så red jag barbacka på ridbanan och det gick över förväntan så jag är riktigt nöjd!! Idag kommer Wille måsta vila då jag har hoppspecialen ikväll och mamma ska bort så hon kan inte heller ta honom, men det gör väl egentligen ingenting men känner att det hade varit bra om han hade fått röra på sig men vi tar det på torsdag istället. Som det verkar just nu så kommer equieterapeften på fredag istället men mycket kan ju hinna ändrad.

Hanna - nya tag!

Nu ska jag ta mig i kragen och börja blogga ordentligt igen! Det har varit två lite jobbiga månader, och det har till viss del gjort att jag inte har varit ute med Elle så mycket och därför ingen bloggning. Precis innan jul så gick min mormor bort, och 4 januari var två kompisar med om en olycka med skogsmaskin som ni säkert har hört om, där en av dom omkom. Så det har varit lite tungt ett tag, men det blir bättre så har börjat komma igång med Elle igen.

I princip sen KMet i hoppning så har jag bara kört honom, ingen ridning alls. Ska jobba så med honom framöver för han jobbar betydligt med avslappnat i vagn då han får ha ryggen fri. Jag har också bytt foder till honom, ett som ska hjälpa honom att sätta mer muskler, så vi får väl se hur det funkar.

Om två helger är det körkurs för Fredrik Persson, så vi får väl se hur det går :)

Mer uppdatering ikväll efter jag har kört :)



/Hanna

Therese - Inställt

Tyvärr så fick equiterapeuten bilhaveri så hon kunde inte komma så det blir en ny tid till veckan istället!

Therese - Mål 2012

W I S E H E A D :

Dressyr:
Att han ska lugna ner sig ett snepp och att vi ska få galoppen att sitta perfekt. Planerna är att jag ska hinna tävla någon dressyrtävling antingen LC el. LB med godkända resultat och försöka träna in lite LA rörelser, men först och främst hinna med någon tävling.

Hoppning: Träna mycket serier och kontrollbanor så jag får honom att koncentrera sig på mig och inte tro att han kan allting själv och köra sitt eget race som det ofta kan bli. Även försöka få upp honom på lite höjd och förhoppningsvis kunna starta någon LC i sommar.

Övrigt: Fortsätta träna miljöträning och att träna lite trickträning och eftersträva att vi ska komma varandra ännu närmare varandra.


D A R T S T E R  L I N A :

Dressyr:
Ska försöka sätta igång henne nu efter att hon ska bli omskodd. Ska träna upp hennes kondition och även börja bygga muskler. Beror på hur hennes kropp klara av att vara igång och hur ofta jag kommer kunna rida.

Hoppning: Kommer ju inte direkt bli någon h o p p n i n g  men kommer att träna mycket markarbete för att ha variation i ridningen och att sätta ännu mer muskler och fortare.

Övrigt: Ska träna miljöträning och även lite trickträning precis som med Wille och eftersträva att komma närmare varandra.


Therese - Dålig uppdatering

Uppdateringen dom sista dagarna har inte varit den mesta men kör en update.
Fredag: Mamma var underbara och tog ut Wille och longerade honom på ridbanan i ca en timme och det hade gått bra, han hade varit lite hispig i början med hade varit riktigt fin i slutet och det kändes bra.
Lördag: Då red jag honom brabacka på ridbanan och hade tänkt ha galoppträning men direkt jag korta tyglarna så tvärnita han och börja kicka så ridpasset gick ut på att få honom och tänka framåt så jag struntade i galoppen och rullade på i trav i kanske 30min och han var faktiskt riktigt fin.
Söndag: Idag har Wille fått vila för ikväll kommer en equiterapeut och ska kolla igenom Wille och se om vi hittar någonting. Sen ska vi nog även kolla om min sadel fortfarande ligger lika bra eller om vi måste göra någonting åt den.


Therese - Tyvärr

Idag blev det vila för Wille men inte för den egentliga saken utan för att jag hade skoterkurs hela kvällen. Imorgon blir det nog kanske också vila för honom då jag mest troligt stannar i stan efter skolan och kommer hem sent, men min mamma kanske är gulig och tar ut honom och kanske longerar eller kanske rider för det var ett tag sen hon red nu, men det måste jag kolla med henne annars vila för Wille.

Therese - Slut

Känner mig ganska slut i kroppen.
Idag så var vi på ridhuset i Ersmark med skolan och vi skulle rida två dressyrpass. På första passet fick jag rida en av ridskolans nyaste tillskott. Legions även kallad "Lego". Det är en 5årig fux på 174cm. Riktigt mysig häst och han var underbar att rida. Riktigt rolig, lite knepig vissa tillfällen men übermysig. Sitter gärna på honom fler gånger, ska få rida markarbete med honom imorgon. Ser fram emot det.

Nästa pass så red jag Kansas eller Mariesmindes Kansas men alla säger bara Kanas. Han är en pintokorsning född 2001, alltså 11 år. Har ridit honom flera gånger tidigare men har inte riktigt hittat dom "perfekta" knapparna på honom men det gjorde jag verkligen idag. OJ så fin han var. Vi red mycket skänkelvikningar och olika vägar och han var riktigt balanserad och fokuserad på mig, riktigt roligt.

Sen när jag kom hem så gick jag direkt ut i stallet och gjorde Wille iordning och gick till ridbanan. I början så var han lite seg och tveksam men sen så kom han igång ordentligt och bra men sen så kom alla studsar och handbromsen men kanske efter "bara" 10min så lossnade det och jag kunde rida på framåt igen så det gick bättre idag än igår, så nu hoppas jag att det fortsätter i den här riktningen så vi snart är tillbaka i samma form som vi var i slutet av 2011!!

Här kommer en bild på Kansas från KDRF´s hemsida, dom hade tyvärr ingen på Lego men jag kan kanske ta en imorgon så ni får se hur han ser ut:

Therese - Kan någon gissa?!

På torsdag kommer Wille få vila för han kommer att få besök av någon...men vem?!
Den som först gissar rätt får en länkning!!


Vill ha sommar igen!!

Therese - Ingen uppdatering & Dagen

Hann tyvärr inte med någon uppdatering igår då datorn inte var ledig, och orkade inte starta min då den inte är helt 100.
Men jag red dressyr på ridbanan och det gick väl allt annat än bra. Han hade bara bestämt sig för att inte gör som jag ville. Han vägrade att gå framåt och det hjälpte inte hur mycket jag än drev eller om jag la på pisken utan han kickade bara och vägrade att gå...Efter att ha lirkat med honom i minst 30min så fick jag äntligen honom att tänka framåt och kunde avrunda och avsluta ridpasset inte alls nöjd.

Idag så skulle jag ha markarbeta och rulla på galopp över upphöjda bommar och i början var han verkligen jättefin. Sen så kom det jag hade fruktat för.....handbromsen....han vägrade att gå framåt och det spelade ingen roll vad jag gjorde.. han stenvägrade verkligen..
Men jag fick fram honom och kunde ända avsluta honom någorlunda..

Imorgon ska jag prova att rida på pelhamet för han har legat på i handen som bara den nu i 2 dagar och då ska jag se vad han gör om han får lite skarpare i munnen nån gång, har provat det en gång förut och då blev han mycket bättre, behövde nästan bara röra handen mm för att han skulle reagera och sen när jag bytte tillbaka bettet så var han mjuk och fin i handen igen. Så jag hoppas att det ka bli så den här gången också!!


Therese - Promenad

Om ett tag kommer Michelle hit och vi ska ut och gå med båda hästarna. Blir inte en sån jättelång promenad men en lagom bit iaf! Kanske kan knäppa något kort om jag orkar, vi får se.

Har även börjat skriva ihop mina mål under 2012 så dom kanske kommer upp senare ikväll eller i början av veckan så håll utkik!!


Therese - Ridning

Red dressyr på banan idag och jag är helt klart nöjd, avslutade supeeeer han var lång och låg och låg inte på någonting i handen och lyssnade jättebra. Helt klart jättenöjd!!


Therese - Ikväll

Ska kolla med pappa om han har tid att skotta upp ridbanan senare idag och om han har det så blir det ett ridpass med Wille. Bara ett lättare eftersom han har stått ett tag.


Finaste!♥

Therese - Kanske tillbaka?!

Hej igen, har inte varit här på ett tag pga att mitt liv inte riktigt har varit så lätt nu i början av året, och anledningen är att min bästa vän tyvärr omkom i en arbetsolycka i onsdags (4 januari).
Ni hittar artikeln här -> http://www.dt.se/nyheter/alvdalen/1.4259984-arbetsmaskin-genom-isen-en-omkom

Wille har alltså stått och vilat sen dess. Om jag orkar så tänkte jag fara ut och gå eller skritta med honom ikväll men det får vi se senare.
Jag ska försöka att komma tillbaka till bloggandes så fort som möjligt, och även lägga ut mina mål som jag har med hästarna nu 2012 som jag egentligen skulle ha gjort för ett tag sen men nu blev det ju inte så..




Vila i Frid finaste vännen!<3

Therese - Bloggpaus?

Nu kommer jag ta en liten bloggpaus pga av att personliga själ..men jag kommer komma tillbaka inom några dagar då det har blivit bättre, men jag har ingen som helst lust att blogga just nu..
Sry

Therese - Årsresumé 2011

JANUARI
Efter min ridolycka i november då jag fick en fraktur i mitt högra knä så fick jag inte rida på länge. Jag började att sätta igång Wille i mitten av januari mestadels skritt med lite travinslag ibland.
Under en tid här så red jag och Skrutten lite till och från av olika anledningar.
   

FEBRUARI
Vi fortsatte med igångsättningen, började lägga in mer galopp och även lite trickträning.
Red fortfarnade Skrutten några gånger då och då.


MARS
Här hade vi kommit en bra bit på vägen med konditionen. Men han var väldigt jobbig då jag skulle ut i skogen, det var nästan omöjligt. Han studsade och stegrade och ville verkligen inte det jag ville, så det blev ganska mycket ridning på ridning denna månaden.
Hoppade för första gången och det gick suuperbra!!
Började även att träna på att rida i halsring med goda resultat.
Här började jag rida Skrutten ännumer än tidigare och det började gå framåt.
   

APRIL
Wille började att minska ner med sina dumheter så det var lättare att rida ut.
Vi fortsatte med att träna dressyr som vanligt och la in mer och mer markarbete och hoppning.
I mitten av månaden så började jag att köra honom och det uppskattades.
   

MAJ
Med Wille så fortsatte träning som vanligt, tränade lite extra hoppning för i slutet av månaden så var vi med i våran första tävling, var bara en träningstävling, men ändå. Var jättestolt över honom. Tog även med honom och löshoppade honom för första gången där vi landade på 110cm.
Med Skrutten så fortsatte jag att rulla på. Han fick följa med till ridhuset och hoppa en gång. Sen i mitten av månaden så fick han en medryttare som började att rida honom någon gång då och då.
   

JUNI
Här började det verkligen lossna för oss. Alla studsar och bräk var nästintill borta. Det funkade utmärkt. Vi tränade mycket dressyr och galoppträning, även mycket med bommar.
 

JULI
Wille började vara riktigt fin i kroppen. Musklerna hade verkligen börjat komma tillbaka och hans livsglädje var på topp. Vi började även att träna mycket miljöträning med presening och sådant bland annat.
 

AUGUSTI
Denna månad var verkligen en toppenmånad!! Allt, verkligen ALLT stämde mellan oss. Varje ridpass var som en dröm och jag var världens lyckligaste!
Den 28 hade jag även haft Wille i 1år!!:D
   

SEPTEMBER
Här började Wille komma på att man kunde bita tag i bettet och dra om man tyckte det blev för tråkigt eller man helt enkelt inte villa.
Vi startade våran första "riktiga" hopptävling på SRK men helt okej resultat enligt mig.
Sen så startade vi våran första dressyrtävling på KDRF med godkänt resultat och jag var helnöjd!
 

OKTOBER
Rullade på ganska bra med Wille tills i mitten av månaden då började han att jävlas. Ville ingenting. Gick knappt att rida vissa gånger, så det blev en hel del vila.
I slutet av månaden så började jag att rida Skrutten igen och han funkade riktigt bra.
 

NOVEMBER
Nästan hela november så hade han en vila för det hade gått så långt att det inte gick att rida (det berodde inte på skada el. något liknande). Men när jag började sätta igång honom så var han riktigt fin. Vilan hade verkligen behövts för nu var han arbetsvillig och glad.
I mitten av månaden så kom det ett nytt tillskott till familjen istället för Skrutten, Lina!
 

DECEMBER
Nu började allting falla på plats igen! Vi började följa med till hoppspecialen igen och det gick bättre än förut. Allting rullade på och vi var med på KDRF´s KM och det gick suuperbra. Jag var jättenöjd!!
Lina fick stå nästan hela tiden för hon inte var skodd med sulor så hon fick styltor.
   


Nu är det nytt år och nya möjligheter och jag hoppas att det kommer att bli ett bra år med båda hästarna!!




Therese - Fortsatt vila

Willer kommer att få vila idag och imorgon också, för jag är fortfarande inte helt frisk och då har jag kommit fram till att det är bättre att jag och han vilar en extra dag och sen är fit for fight än att jag ska kriga mig ut och sen bli ännu sjukare sen och det blir ännu längre vila. Så det en liten mini-vila för Wille nu men det mår han inte dåligt av för det har varit ganska mycket senaste tiden för honom!!


snart är vi tillbaka igen!!!!

Therese - Bra...

...start på året, eller? Varför ska jag alltid lyckas med såna här saker?!
Iaf så känner jag mi inte frächare utan snarare värre så det bli vila idag för Wille med.. Jag hoppas att jag ska bli fräch så fort som möjligt så jag kan börja rida igen!! Vill verkligen det, saknar det!!


Therese - Vila

Idag fick Wille tyvärr vila för jag kännde mig inte så jättekry, men imorgon så tror jag att vi kanske ska ut i skogen och busa lite, annars blir det galoppträning på ridbanan och kanske lite studs, men det får vi se!


busiga hästar ^^

Therese - Glömde

Glömde att berätta att i förrgår så for vi till Luleå och shoppade och då passade jag på att gå in på Hööks och kikade lite där men dom hade inte så mycket saker men jag köpte en ny grimma till Lina och ett par nya stigläder till min bruna hoppsadel.





RSS 2.0