Therese - Blåsigt dressyrpass

Idag for jag ut en sväng och skrittade med Wille sen gick jag ner på ridbanan och började trava och jobba honom där nere. Skulle bara känna igenom honom för morgondagen då det blir Ida-kurs kl.15
Det känndes iaf ganska bra, det blåste väldigt mycket och han är ju väldigt känslig! Men överlag BRA.

Hanna - bad day

Första passet med skolan idag red jag Nästor, Eva Lindströms häst. Vi red först lite på volterna och sen gick vi över till att vända rätt upp och ställa dom fast dom skulle forstätta spåra. Det gick väl sådär, jag och Nästor kom inte riktigt överens. Han gjorde ju allt som han skulle och så, men han hängde lite i handen och stundvis ville han inte svänga vänster utan han stretade bara istället. Men på slutet kändes han bättre.
Andra passet så hoppade vi, så jag passade på att rida Bernhard när vi fick chans att välja häst. Han var lite stretig från början och gick inte rikigt fram, men det blev bättre efter en stund. Vi hoppade strömsholms fållan två varv var.
När vi hade slutat så for jag direkt till pappa och red Elle, hade tänkt rida en halv timme men det blev betydligt ländre än så... Han bara stretade hela tiden.. Vad jag än gjorde så gjorde han tvärt emot. Jag ställde inte ens höga krav på honom, han skulle trava på volt och ställa sig, inte alls svårt eller jobbigt men han stenvägrade.. Efter 75min så kunde han trava och galoppera i arbetstempo på volt och vara ställd åt båda hållen, men det är inte roligt när man måste bråka så mycket med honom.. Fast samtidig kan jag ju inte bara sluta när han stretar... Menmen vi får ta nya tag imorn och hoppas att det går bättre..
/Hanna

Therese - Galopp

När jag kom hem från ridhuset idag så for jag direkt ut med Wille i skogen och han fick galoppera av sig och det behövdes för han tog i så mycket i galoppen att det verkligen var max!
Han tyckte iaf att det var kul och han lyssnade bra när jag bad om någonting.

Här kommer också filmen från dressyrträningen i förrgår:


Therese - Ridhuset idag

Idag på ridhuset så red vi två pass. först ett dressyrpass och sen ett hoppass.
Första passet red jag Abbe och han var ovanligt fin. Har ju bara ridit honom 3ggr men han var verkligen superfin idag! Mjuk och följsam och väldigt positiv och arbetsam. Det var riktigt roligt att rida honomk idag!

Andra passet så fick jag rida Lafayette och vi hoppade "Strömsholmsfållan". I början var hon riktigt fin, lite snubblig men lyssnade kalas, sen när vi började hoppa så förandlades hon till en annan häst, hon tappade suget, blev obalanserad, okoncentrerad...pratade med Helene om det men hon trodde att det var för att hon inte varit ordentligt igångriden sen hon stod skadad i sommar. Jag hoppas att det går över snart för hon är verkligen världens finaste!<3


En bild på mig och Lafayette då jag tävlade henne i början på sommaren innan hon blev skadad...<3

Therese - Hann inte

Hann tyvärr inte med någon uppdatering igår.
Men jag for ju till stallet med Wille för att trimma dressyr och det gick bra. Han var jättefin men sen så började han tjaffsa jättemycket och blev allmänt jobbigt..men det slutade iaf bättre. Mamma filmade och Olivia fotade så det kommer komma några bilder och kanske film imorgon om det är någon som vill se?

Idag så följde Nellie med hem och skulle prova att rida Wille. Jag började att rida fram honom hos Holger och han kändes riktigt fin. Lite stretig men lyssnade bra. Efter att ha travat igång honom så fick Nellie sätta sig upp på Wille.
Det gick jättebra för Nellie. Wille är ju inte van med andra ryttare och dom få ggr det har varit en annan ryttare så han har varit väldigt spänd och inte vetat vad han ska göra men han var riktigt duktig, och framförallt Nellie. Dom var riktigt fina. Hoppas hon kommer och vill rida någon mer gång för dom passade bra ihop och det är bra träning för honom att det är någon annan som rider och inte bara jag!

Här är lite bilder då från igår:







Bildbomb från idag!

Här kommer bilder från idag:)
Foto: Olivia Löfbom Arvidsson

Sprang in på Kusen & Co en sväng idag, köpte ett 3 delat med D-ringar och Elle funkade hur bra som helst på det!























Favoriten!




Kommentera nu!:)

God natt
/Hanna

Hanna - fina underbara ponny <3

Vilka vill se bildbom från dressyrpasset idag? :D Olivia var där och fotade, asfina bilder!

Therese - Kvällen

Ikväll blir det kanske att dra in Wille till ridhuset och rida ett dressyrpass i manegen för det blåser sååå himla mycket nu och då brukar han bli så himla tittig, och eftersom han vilade igår så kan han inte vila idag pga blåsten!

Hoppas att mamma kan fota eller filma så det kommer lite nya bilder här på bloggen!


Hanna - vill ha!

Lite vill ha grejer från Hööks :)


Westernträns

Graman

Schabrak

vardsgsgrimma

3-delat med D-ringar, har länge velat prova ett sånt här på Elle

Nova bett, har hört att dom här fungerar jättebra på starka hästar, värt att prova:)

Måste ju ha ett westernbett till westerntränset, hihi=$

snabb-bandage - snygga att träna dressyr i

senskydd, han behöver nya nu när vi är med i hoppspec ;) haha, nä men hans är för långa och dom andra är jätte slitna :)

Så vad tycker ni?:)

Hanna - så ser dagen ut

Sitter på skolan just nu och jobbar med svenska språkets historia, drygt! Menmen inte mycket att göra åt saken. Slutar förmodligen till lunch idag så då blir det att ta 12 bussen till stan, 2an från stan hem och rida. Hade tänkt rida dressyr på banan med Elle idag, inte så jätte hårt och inte så länge med tänkte jobba mycket med övergångar, tempoväxlingar, och lösgörande så som skänkelvikningar, ått-volter, serpentiner osv.

Det har i alla fall slutat regna nu, får hoppas att det blir uppehåll resten av dagen :)



/Hanna

Hanna - Riksfinalen

Vårat lag tog hem Riksfinalen!!
Det blev så att jag körde Ulrikas andra ponny Shakira istället för Sunny, då jag trivdes bättre med henne då jag provkörde. Shakira är ett 4a årigt welsh sto, undan Ulrikas andra Ponny Golden Sunrice.
Dressyren
Hon var lite ostadig i formen på framkörningen, vi gick ut som sista ekipage på hela dagen så dressyrbanan var en lervälling. Men jag ville bara genomföra tävlingen utan press på hästen eftersom hon är så ung, ville hon inte gå i leran så hade jag inte tänkt börja bråka med henne, utan då hade jag fått skära av kortsidan där det var som värst. Men när vi körde in på dressyrbanan blev hon hur fin som helst! Hon tog ett jättebra stod i tömmarna och travade på jättebra! Hon tvekade inte ens att gå ner i leran fastän det nästan var upp till knäna på henne. Vi slutade på 93 poäng, och det var jag jättenöjd med! Det räckte till och med till en andra plats!
Precisionen
Körde vi direkt efter dressyren, hon var rätt så trött efter att ha trampat runt i leran på dressyren, och precisionsbanan var full av vatten så det var ju inget bättre. Men hon kämpade på jättebra där också! Vi petade en boll, då hon tvärt skyggade för ett lerhål i marken, vilket inte är så konstigt. Sen så var det Idealtid så vi fick lite straff för tiden också, och slutade på 8straff.
Maraton
A sträckan var jätte jätte tung, spec med både mig och pappa på vagnen. Men hon kämpade och kämpade så vi klarade sträckorna utan straff. I hindrena fick vi bara trava eftersom vi körde lokal lätt A, men jag hade nog hur som helst bara valt att trava då underlaget var dåligt och hon är orutinerad. Hindrena gick högt över förväntan! Hon sög på jättebra hela tiden och lyssnade hela tiden! Tyvärr så missade vi B porten i hinder 2 så vi fick köra en omväg och fick 20 straff för felkörning, men eftersom vi rättade den så blev vi inte uteslutna.
Laget vann finalen så man kan ju inte vara annat än nöjd! Shakira har verkligen skött sig hur bra som helst! <3
Jag for en barbacka sväng med Elle idag när jag kom hem, mets skritt och lite trav. Han skötte sig jättebra! Och han var väldigt stadig och fin i formen!

Men nu ska jag sova:)
Shakira
Vill ni se mer bilder och film från i helgen?:)

God natt!

Therese - Vill ha pengar NU!

Om jag hade haft mer pengar och inte skulle till Stockholm i novermber hade jag slagit till på detta supersnygga westernträns! Jag är helt KÄR i det bostavligt talat och jag tror att Wille skulle vara supersnygg i det också!
Vad tycker ni?

Therese - Hööks nya schabrak

Hööks har fått in nya schabrak och jag skulle ge dom en HISS tycker faktiskt att dom var riktigt snygga! Synd bara att det inte fanns i fler färger!

Vad ger ni? HISS eller DISS?


Therese - Dagen

Idag kommer Wille att få vila för jag kommer att stanna i stan och jobba ikväll så det kommer inte att hinnas med. Men mamma kanske går ut och går med honom eller någongting om hon har tid!


Therese - En dröm

Det var precis vad Wille var idag. En dröm!
Jag for ut och red barbacka till holger och red på planen där. Jag eftersträvade att han skulle vara lång och låg och det var han! Han var så himla mjuk i sidorna och följde mina hjälper precis! Det var så himla roligt!
Kan inte beskriva med ord vilken känsla det var att sitt apå hans rygg.. det kändes som vi svävade!

Jag älskar dig av hela mitt hjärta!<3

Therese - Äntligen

Idag fick jag äntligen sitta på Willes rygg igen! Egentligen var det ju meningen att han skulle hållas igång, men eftersom jag åkte på en dunderförkylning så har han fått stå hela veckan så idag var alltså första gången han fick fara ut och motionera.

Jag for ut och red och Frida och Skrutten följde också med. Det blev ett lite lugnare pass med lite trav. Wille skötte sig jättebra och bar lugn hela tiden. Jag trodde att han skulle stå och studsa på stället för att han skulle ha så mycket överskottsenergi i sig, men med tanke på att dom var ute på äventyr i morse så har nog det en del med saken att göra.

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra med Wille. Jag kommer att jobba på travet på dagen och sen efter ska jag vara med kompis och jag vet inte hur sent jag kommer hem så det beror på om det blir ridning eller bara en längre promenad.


Therese - Trevligt uppvak..

Imorse slppte min underbara mamma ut hästarna så jag skulle få sovmorgon! Guld värt!
Men sen när hon väckte mig vid 9 så går det bara ett tag sen hojtar dom att hästarna har sprängt hagen...suck.. bara att kasta sig pp och slänga på sig ett par kläder och ut fort som tusan!
Först var dom bara på gräsmattan och sprang runt, men sen hoppa dom över diket och över till ridbanan och mot hagen sen sprang dom upp på vägen och ut mot byn... bar att springa efter...
Så jag började springa efter och efter 300m så vände dom upp på en infart och stack mot huset som stod längre upp och sen så var dom påväg ner igen men då hejdade jag dom men dom tvärvände och stack igen...
Vi fick fast dom på en läggda en bit bort så då var det bara att promenera hemmåt igen!
Väl hemma så fick dom gå i sin gamla hage, men ström i. Men när vi kollade hagen så visade det sig att en av hagstolparna har "regnat sönder" alltså marken nedanför har gett med sig så tråden hade hoppa av stolpen så det var fritt fram för dom att trada ut och det tackade dom inte nej till!
Men ingen av hästarna skadade sig och det var huvudsaken!

Therese - Bra uppdatering...not

Vet att min uppdatering inte är den bästa men så är det nu då Wille har vilovecka, men ska försöka sätta igång honom i helgen om det nte är för dåligt väder och jag känner mig frächare!

Hanna - helgen

I helgen är det riksinal i körning. Jag körde aldrig med i kdrf's lag, skulle egentligen ha kört med dom på skellefteå horse race, men då saknade mallanbyggden/Grans en lag medlem så jag körde med dom istället. Det gick riktigt bra! Vi kom 2a den lagomgången ( om jag inte minns fel) och vann totalt!:D Så vårat lag och 2 lag från villvattnet har kvalat till final, hade inga planer på att köra finalen då jag trodde att dom hade fullt lag, men Ulrika som är lagledare ringde och frågade om jag ville köra finalen med dom, och det kan man ju inte tacka nej till! Nu är vi framme vid den mer spännade biten... Eftersom Elle har varit skadad drygt 3 veckor så kan jag inte köra honom, istället kommer jag att köra en av Ulrikas ponnyer, Golden Sunrise! En jättesöt liten B(?) ponny! Ska prova köra henne för första gången imorn och på lördag och söndag är det tävling.. Dålig planering? Bara lite.. 

Men vi får se hur det går, eftersom vi är 4st så får man ju räkna bort en i varje diciplin, det är ju roligt att få vara med och nyttigt att köra en annan häst för en gångs skull:)
Däremot är underlaget på travet, där vi ska vara riktigt tiktigt dåligt.. Hoppas att det inte blir inställt...
Här har ni en liten bild på Ulrika och Sunny
bild från www.mellanbygdensrf.se
/Hanna

Hanna - skolan

Idag var vi ju på kdrf med klassen som vanligt. Första passet red jag finaste Bernhard Vi jobbade med diagonal skänkelvikning på långa hörnlinjerna och när man kom ut på spåret så ledde vi in framdelen, som en öppna fast raka i hals och nacke så att det blev en skänkelvikning. Han var otroligt fin! Hade dressyrsadel på han idag, och känslan.. ja det går nog inte beskriva riktigt. Har aldrig fått den där känslan på någon häst förut. Vi kändes verkligen som ett, vi var i så bra takt hela tiden, kunde sitta helt stilla i sadeln, det kändes inte ens att han rörde sig. Han satt ihop jättefint och var otroligt lyhörd och stadig! Vet som inte hur jag ska beskriva, det var bara helt overkligt.


Andra passet red jag Monamie, hon var också jättefin! Vi jobbade med sitsen idag, så hästarna gick med inspänningar så det blev inte direkt så mycket riding utan mest focusera på sisten, och det gick rätt bra:)

Hittade en rätt intressant artikel om att ge hästarna vitlök: http://www.alltomhastar.se/artiklar/fragespalt/fraga-om-vitlok-till-hast-ar-det-bra/
jag har aldrig gett någon av mina hästar vitlök, Ger ni era hästar vitlök?:)
/Hanna

Therese - Ridhuset

Idag var det KDRF med skolan, och som vanligt så red vi två pass idag.
Första passet red jag Abbe. Vi red mycket skänkelvikningar och han hade lite svårt att förstå vad det var vi skulle göra men jag tycker att han var duktig för han försökte och gjorde sitt bästa och det är huvudsaken när dom är unga!
Andra ridpasset så hade vi sitsträning i grupp. Då hade jag Exidus och det gick väl också bra. Förstod inte riktigt vad övningen gick ut på men man fick ett extra ridpass iaf^^

ABBE


EXIDUS

Hanna - Båda ridna!*stolt*

Tog med Tina på hoppspec idag! Hon gjorde det riktigt bra! Det var 3 studs i hörnet vid H och i hörnet vid F så på uppvärmningen travade vi och galopperade över dom. Sen stod det ett räcke och en oxer på diagonalen mellan H och F och mellan K och M. När vi skulle hoppa fram på första krysset så stannade hon två gånger, men hon har ju inte sett hinder på nästan två år, vi har ju bara jobbat med cavaletti och liknande. Vi hoppade över krysset några gånger sen gjorde vi en liten bana. Först studsen i hörnet vid F, fast jag och Tina hade bara galoppbommar, sen red vi snett igenom över krysset och tillsist galoppbommarna vid H, och hon stannade inte en enda gång! Hon var superduktig!



Efter hoppspec hoppade jag av hos pappa för att rida Elle. När jag kom in i stallet med han hade han självklart tappat en sko.. Och vänster fram av alla.. Så jag ringde pappa och han sa att jag skulle prova skritta honom en sväng ändå och om han verkade knackig så skulle jag vända. Men har vat jättefin hela tiden! Ingen tendens till hälta! Så när vi kom tillbaka hade pappa hunnit hem så han slog på skon direkt.
<3
/Hanna

Therese - Dagen

Sitter på skolan nu och har lektion men ingenting funkar så jag passar på att blogga då!

Idag så ska jag nog ut och skritta med Wille och kanske lite trav. Han har fått vila både måndag och tisdag eftersom jag har varit ganska sjuk. Men idag så ska han få komma ut och röra på sig!

Hanna - snabbt inlägg

Skrittade Elle en sväng igår, jobbade mycket med öppna, sluta och skänkelviking längs vägen och han gjorde det jättebra! Han var inte alls stel eller så utan han jobbade på jättebra, blev 30min. Idag fick han vila då vi var på travet och förberedde inför riksfinalen i helgen, det var svin kallt och vi blev jätteblöta, har itne fått upp värmen än, men det känns ändå bättre att ta det lite lugnt första dagarna.
Blev ett kort inlägg, men nu ska ja sova:)
Go natt!

Therese - Filmen

Slänger även ut filmen från dressyrtävlingen!


Therese - BILDBOMB

Nu kommer det en bildbomb från dressyrtävlingen i lördags!
Det är Lina Johansson som har fotat alla!































Det blev många bilder så nu vill jag ha många kommentarer! :D


Therese - Dålig uppdate

Nu ett tag har det varit dålig update från min sida, men hanna verkar ha uppdaterat bra!

Igår for jag bara ut och gick en promenad med Wille. Vi var ute i kanske 30min.

Idag får Wille vila eftersom jag har dragit på mig en förkylning eller vad man ska säga, jag har - ont i halsen, rethosta, öroninflammation och snuva/tät i näsan.. Inte kul alls.

Men Wille kommer också att få en lugn vecka den här veckan eftersom det har hänt ganska mycket den senaste tiden så då ska han få tänka igenom allting och bara slappna av. Jag kommer att fara ut så han får röra på sig men det kommer inte vara någonting krävande överhuvetaget! Det förkänar han verkligen!

Här kommer nån bild som jag fotade då jag och Wille var ute och promenerade:





Kusmarksryttarna - Statistiken ökar

Som rubriken lyder så ökar statistiken och det tycker vi är jätteroligt! Men vi tycker ni är lite snåla men kommentarerna!^^

Är det för att vi inte skriver någonting intressant eller är det någonting annat?
Om ni skulle få bestämma vad vi skulle skriva om, vad skulle det isf vara?
Ta chansen och skriv vad ni tycker och tänker!


Hanna - !!!!

Elle är frisk!!:D

Han fick sulor fram igår och idag visar han ingen hälta alls!!:D

Så nu blir det att börja rida honom igen, han har lite drygt 3 veckor, men det vi tappar i muskler och kondition om vi bara skulle ligga på soffan en hel dag, lika mycket tappar en häst på 3 - 4 veckor om dom har en hage att röra sig i. Så som tur är så har han inte tappat så mycket! Skönt att han bara var öm i sulorna så att man kan sätta igång honom direkt:D


<3

Hanna - dressyrtävling

Tävlingen gick riktigt bra idag!
LA:1
Hon var lite seg på framridningen, jobbade mycket med övergångar och tempo växlingar för att få henne lite allert. Nere i collecting ring (stavning)?!?I alla fall, där jobbade vi med lite skänkelvikingar och just innan vi fick rida runt banan så gjorde jag lite enkla byten så att hon skulle vara uppmärksam.
Inne på banan kändes hon fin, lite seg men annars fin. Allt gick bra förutom sista förvända då slog hon om, har hon inte gjort på flera år, menmen sånt händer. Slutade på drygt 60%, hade jag hållit henne i bättre balans så att hon inte slog om hade vi landat på drygt 64%. Men vi vann klassen så man kan ju inte vara annat än nöjd. Första tävlingen på över ett år, och vi vinner första klassen!
LA:3
Blev i princip ingen framridning alls. Först var det äre varv och sen var jag först i klassen. Men gjorde lite övergångar osv. Innan vi startade. Inne på banan känndes hon fin men väldigt trött, och juvret var jättefullt så det blev svårt för henne att sätta under sig, och fick därför mycket svårare att hålla ihop. Men vi red igenom programmet utan några större missar, slutade på drygt 60% högsta vi har fått i LA:3 någon gång så man kan ju inte vara annat än nöjd över den klassen heller. 

Så det blev en lyckad dag:)
<3
Någon som fotade idag??:)

Therese - Dressyrtävlingen

Igår var ju jag och Wille på våran första dressyrtävling. Och det kunde inte ha gått bättre.
Han var jättelugn i stallet både före och efter att vi hade startat och han var så himla fin då jag red också!
Jag började att rida fram i ridhuset och där var vi själva och jag tror att det var ganska bra för då kunde han koncentrera sig på mig och inte på allting annat!
När vi gick ut bland alla andra hästarna så fortsatte han att fokusera på mig och jobba bra. Han var lugn och hade en bra takt i traven. Sen när vi kom ner till collectingring (stavning?) så ville han inte gå nära staketet och då förlorade jag allt hopp..jag tänkt att hur kul kommer dett abli då han inte ens vågar att gå nära staketet, men efter ett tag så slutade han att bry sig! Tack och lov!

Inne på banan så skötte han sig exemplariskt! Lyssnade bra men var lite spänd men det får han vara.
Vi fick iaf 62% och hamnade inte sist och det var väl mitt mål^^ att komma runt utan problem och inte komma sist!


Foto: Lina Johansson

Hanna - nu var det ett tag sen igen..

Har varit riktigt dålig på uppdatera på sistone....

Lite sammanfattning av båda hästarna:
Kavatina
Fredag: Vi tog med henne ner till ridhuset så att jag kunde rida lite på banan och passade på att rida igenom båda programmen. Känndes riktigt bra! Hon blev lite för ivrig i galoppfattningarna ibland men red igenom dom delarna som inte kändes helt hundra då jag hade ridit klart programmet så att allt skulle kännas bra inför imorn. Idag så jobabde jag på hästtävlingarna hela dagen. Senare på kvällen for jag med tina, mamma och edde till amandas banan och hade lite gympa, haha. Nä men red lite cavaletti, studs och två pyttepyttepytte räcken på linje, typ 30cm. Men det gick superbra!! Förr så stannade hon ju massa gånger första gången man red mot hindret och sen så fort man höjde eller sänkte så stannade hon igen. MEn idag stannade hon inte en enda gång! Inte ens då vi ändrade till en annan övning, hon bjöd på hela tiden och tyckte att det var jätteroligt! Så det känns riktigt bra, hon kanske har blivit lite mer mogen psykiskt. Höjd har hon inget problam med alls, utan måste bara få henne att känna sig hundra säker i hoppningen innan jag börjar höja. Men imorn är det dressyrtävling som gäller! Ska rida LA:1an och LA:3an, sist jag red LA:3an var för två år sen i vännäs, och det gick allt annat än bra... Men vi laddar för imorn!

Elle
Han har blivit bättre! Idag när jag longerade honom så markerade han lite vänster fram, men inte mycket och dom andra benen kunde man inte se ngt på. Innan jag började longera hade han ingen puls i något ben. När jag hade longerat så sprang edde med honom, då såg man en liten tendens på vänsterfram. Jag provade lyfta en hov i taget och börja ihop benet lite grann, inte alls lika mycket som en veterinär och inte lika länge, men då markarde han tydligt på båda fram. Efter det så longerade jag honom igen och då markerade han tydligt på båda fram hela tiden. SÅ något är det.. Men det blir att ringa veterinär på måndag och höra vad han säger. Det känns ändå skönt att det har blivit lite bättre i alla fall.
<3
<3

Therese - Imorgon smäller det

Nu är allting packat och klart inför morgondagens tävling. Hoppas bara att Wille sköter sig och inte stressar upp sig alldeles för mycket.

Tyvärr kommer inte Wille att kunna ha knoppar imorgon för han har så tjock man och jag har inte hunnit tycka den för han är så himla känslig så han tycker verkligen inte om då man rycker så det tar mycket, mycket längre tid än vad det egentligen borde göra. Så av den anledningen så kommer jag nog att köra med en ardennerfläta för jag tycker det är finare än att ha manen utsläppt!


Therese - Nyss

Har för ett tag sen kommit in fån stallet.
Jag red dressyr på banan idag, bara ett lugnt pass då jag kände igenom honom och i början ville han verkligen inte alls utan han gjorde allt som han inte skulle göra. Men efter ett tag så lossnade det och det gick mycket bättre och då avslutade jag. Blev inte alls ett långt ridpass.

Therese - Idag..

..ska Wille bara få ta det lugnt, vi ska ut och skritta i skogen och kanske trava lite grand så han får mjuka upp sig inför morgondagen för då blir det debut i dressyr. Llite spännande känns det för jag vet inte hur han kommer att reagera på dressyrstaketet, men jag får ta det som det kommer. Tävlar ju bara med honom nu för att han ska få miljöträning och få komma ut på lite olika ställen och göra olika saker och se om han tycker om det. Då kanske man kan börja satsa lite mer.


bild från då oliva provade att rida Wille

Therese - Sorry

Förlåt för att jag inte hann blogga igår, men jag for till stan med kompis och såg på bio och bara tog det lugnt. Riktigt skönt faktiskt, var ett tag sen jag for och gjorde någonting.

Iaf så följde Wille med till ridhuset med skolan och vi hade hoppning på förmiddagen. Vi hoppade 5½ bara några gånger och det gick väl sådär, han slutade lyssna på mig och drog bara iväg så vi kom fel mitt i serien men han är snabb ibland så han hann lyfta på fötterna alla gånger.. menmen..
Jag ska nog prova att börja rida med förbygel igen och se om det blir bättre för jag hade ju alltid det förr men nu har den ju gått sönder. Det funkade bra utan i början men nu har han slutat att bry sig om mig..

Efter ridhuset så stannade jag kvar och red ett lätt dressyrpass i Hannas dressyrsadel som jag ska låna på lördag. Bara för att prova rida i den en gång och för att Wille var så spänd på hoppningen så ville jag att han skulle få slappna av och ta det lugnt och det gick mycket, mycket bättre då. Han var lugn och arbetsvillig. Han tappade fokusen några gånger men det brydde jag mig inte om. Red i kanske 20-30min bara lugnt, mycket skritt.

Therese - Ridhuset

Idag tog jag med Wille till ridhuset och red dressyr på stora utebanan. Passade även på att rida igenom dressyrprogrammet.

Jag hade glömt att ta med mig snokremmen så Wille var lite jobbig i munnen men det gick ganska bra ändå. Jag började med att skritta fra.m ordentligt. När jag började trava så var han riktigt pigg, men fick honom tillbaka lite grand ganska snabbt. Han var mjuk och fin och jobbade bra, blev aldrig stark eller bet tag i bettet och det var riktigt bra. Efter ett tag blev han less och var inte riktigt sammarbetsvillig, men det gick över ganska snabbt och då var han ännu finare och mjukare och kunde slappna av riktigt mycket!

Mamma fotade några bilder, men det var ganska brusigt ute så bilderna är inte så skarpa..












Ni får gärna kommentera!

Hanna - less....

Är så fruktansvärt less på snåla idioter som bara bryr sig om pengar och skiter i allt annat.... Åh vad less jag blir, orkar fan inte med er.....




världens finaste


Är inte på blogg humör just nu.... Mer uppdatering imorn.
/Hanna

Kusmarksryttarna - Hööks




Therese - Vila för Wille idag

Som det står i rubriken så är det vila för Wille idag. Kommer mest troligt att fara ut på en promenad så han iaf får röra på sig trots att det regnar.
Imorgon ska Wille inte vara med i hoppspecialen utan det blir ett dressyrpass imorgon, jag kommer att rida igenom dressyrprogrammet inför lördagen. Hoppas att det kommer att gå bra!


Therese - Guld värda

Ni får gärna vara snälla och rösta på min bild!
http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667
Sök på "Therese Östensson"

Skulle betyda jättemycket!


Therese - Brutna planer

Idag hade jag tänkt ut och tempoträna med Wille, men när vi var påväg ut så pallnitade han och vägrade att gå framåt, jag försökte lirka med honom men han riktigt vägrade, så jag ringde till mamma och bad henne att kommer och vara psykiskt stöd till Wille och då gick det mycket bättre då hon gick bredvid. Vi gick bara en bit till för att visa att det inte var någonting farligt sedan vände vi och jag for till Holger och red dressyr på volten istället och det gick jättebra. Han var mjuk och fin och lyssnade bra trots att det regnade och inte var det bästa underlaget. Han har ju som sagt varit väldigt känslig mot regn förut med det verkar som det håller på ge sig! Hoppas!

Så imorgon blir det nog istället att fara ut och köra tempoträning om han inte tvekar lika mycket igen.
Jag och mamma kom fram till förra året att Wille nog är lite mörkrädd för han har jättesvårt att slappna av och vill bara ha koll på allt och alla när det blir mörkare. Så det kanske är så. Men det har funkat bra hitills så det kommer väl fortsätta göra det antar jag!


Bild från helgens tävling som Nina Löfgren har fotat!

Therese - Paket!

Idag hämtade jag ut ett paket på posten!:D
Tyvärr tog det väldigt lång tid innan det kom för jag beställde det för länge sen men så är det ibland...
Detta var iaf det som var i paketet:

                                          Piké  -  Strasspannband  -  Gummitygel


Hanna - dressyrspec

Tina gick super på dressyrspec idag!

Först red vi fram på A och C volterna, red ganska mycket övergångar. Jag jobbade med lite tempoväxlingar mellan övergångarna för att få henne lite allert. Sen började vi mie dagens övning. Skänkelvikning på långa hörnlinjen C - K sen så red vi öppna från K till hörnbokstaven, red in på hörnlinjen vid A, skänkelvikning till F sen öppna till hörnet. Vi började i skritt, hon var lite seg och tog inte riktigt för sig. Efter ett tag så gick vi över i trav och då gick det mycket bättre! Hon tog för sig bra i både skänkelvikningarna och i öppnorna! Det var bara min blick vi fick kritik för idag..:$ Red lätt då och då för att göra det lite lättare för henne och hjälpa henne frammåt. 

Avslutade lite för dom andra och skrittade en stund sen när dom hade gått ut red jag igenom LA:3an för Eva. Det gick riktigt bra! Travade igång henne och sen började jag programmet. Allt gick super, det var bara någon liten miss och ett avbrott i högergaloppen efter ökningen men det var för att hon var trött och orkade inte rikigt hålla ihop, hon hade ju trotts allt gått dressyrspec före. 

Edde filmade när jag red programmet, kan lägga ut den om någon vill se förståss? ;)
Elle står fortfarande i sin sjukhage.. Har inte kollat honom något mer utan låter honom stå tills veterinären har varit här...




/Hanna

Therese - Mystur

Idag blev det bara en lugn barbacka tur i skogen med Wille eftersom han tävlade och var så flitig igår!
Vi skrittade bara hela tiden och det var hur mysigt som helst, att bara gå där utan att ställa några krav överhuvetaget är väldigt skönt ibland och det tror jag Wille också tyckte för det verkade så på honom.
Vi red även efter lite skogsvägar och det tyckte Wille var jättekul! Även nyttigt för honom eftersom han inte alltid kolla vars han sätter sina fötter!


Hanna - .....

Följde ju thess på tävlingen idag, det gick jättebra för henne! Hon har ju lagt ut alla resultat:)


När vi kom hem så kollade jag Elle i hopp om att bakbenen skulle vara mindre svullna men dom var ännu mer svullna nu... Puls i alla 4 ben, halt på alla... kan knappt trava... Fattar inte vad som är fel.. Han står i en "sjukhage" som jag och Edde byggde upp idag, sen hoppas jag att vi kan få tag på en veterinär så snart som möjligt...


bli bra nu... <3

/Hanna

Therese - Tävlingen

Idag var det ju hopptävling på SRK.
Vi lastde in Wille i transporten vid halv 7 sen for vi iväg. Väl framme så fick han stå kvar i transporten eftersom vi hade transportuppstallning. Så vi gav honom hö och sen så gick vi för att startanmäla men det tog ett tag av vissa anledningar.
Sen var det dags att göra honom i ordning för första klassen.

LD -10 (80cm)
På framridningen så var han riktigt fin och avslappnad, han kunde jobba lång och låg och vi kunde galoppera i ridhuset i ett lagomt tempo.
På framhoppningen så var han fortfarande fin och lugn, vi hoppade några gånger på dom olika hindrena och han tvekade inte en enda gång!
Inne på banan så taggade han till lite grand, men alldeles lagom! Vi kom genom hela banan med tre st bommar ner, alltså 12 fel, men det spelar ingen roll för mig, för vi kom runt banan och du hoppade allting utan problem!



LD (90cm)
På framridningen så var han fortfarande fin, men han var lite mer taggad denna gången. 
På framhoppningen var han lite piggare och även lite spändare, men hoppade alla hinder utan problem!
Inne på banan så taggade han till ännu mer och tyckte det så himla roligt så han la upp en ännu högre växel med öronen framåt^^ Vi kom runt denna banan också med tre pet ner, 12fel, men det var förtsa gången han hoppade en "riktigt" banan på 90cm så jag kunde inte vara annat än nöjd!


Therese - Godmorgon

Tidsinställt inlägg!

Nu sitter vi förhoppningsvis i bilden och är påväg till SRK.
Jag kommer ju vara med i 2 klasser - 80 & 90, och jag hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Höjden är egentligen inget problem utan det är att han måste lugna ner sig och tänka på vad han gör med sina ben, om han gör det går allting som på räls.

Förhoppningsvis är det folk som fotar och filmar idag så det kommer att komma upp senare på bloggen!
Önska mig lycka till!

Hanna - Vilat sig i form???

Markarbetes lektionen med tina gick superbra!

Gick in och gick med henne över bommarna först, det var 3 bommar på en 10m volt vid C sen 3 travbommar på kortsidan vid A och sist halta cavaletti på kvartslinjen vid B ungefär. Hon tvekade aldrig ens!:D Det var häst avstånd mellan bommarna så hon fick ju verkligen ta i men hon kämpade på och det fanns aldrig ens någon tendes till att hon skulle stanna och vägra gå över! Med tanke på hur vi avslutade våran hoppkariär förra sommaren så här det här enorma framsteg! Förra sommaren vägrade hon gå över 3 bommar, mamma försökte leda henne, men hon stod bara still och vägrade, jag hoppade av och gick före henne men hon vägrade ändå, hahaha. Nämen hon verkar ju nästan ha vilat dig i form :)


Idag efter skolan gick jag på stan med thess, vi fastande på Kusen & CO, ovanligt..:$ Fick i alla fall med mig en grön grimma från Globus till Elle, ny jättebra sadeltvål! Och en svamp till tvålen. :)

tvålen:)



Nämen borde nog gå och lägga mig nu, för imorn blir det att följa Thess på tävling och heja på dom! :D

Ett lycka till till thess kanske??;)


Therese - Packat och klart

Nu har jag kommit in från stallet där jag har smort upp alla saker och sen packat med allting som ska med imorgon och sen har jag även varit ut på ett litet dressyrpass.
Det blev barbacka hos Holger idag igen och det gick så himla bra. Han var så mjuk och fin i sidorna och i munnen och gick som en klocka och då är det så himla roligt att rida!

Denna gånbg gick Wille också som en klocka!






'


Kusmarksryttarna - Ny designe

Som ni kanske redan har sett så har ju Olivia varit så snäll och gjort en superfin header och designe till oss! Tack så mycket!:D

Therese - Shoppat

Idag efter skolan gick jag och Hanna en vända på stan och vi gick in på Kusen & Co där jag letade efter en plastrong, men hittade tyvärr ingen så det blir att fara till Royal i veckan och kika där.
Men jag fick iaf med mig två saker hem till Wille!^^


Nu kommer han bli så fin då vi ska tävla!

Therese - Glömde ju..

..berätta att igår så var vi ju med skolan på KDRF och jag fick rida Abbe. Det är en häst som Sofia har haft och ridit till honom och jag måste säga att hon har gjort ett jättebra jobb för han var verkligen jättefin!
Vi hade markarbete med upphöjda cavalettibommar, bommar på böjt spår och bommar på rakt spår. Vi började med att värma upp med mycket ställa och flytta och även övergångar och han gjorde det jättebra. Sen började vi att rulla på alla bomserier och han gick som en klocka hela tiden, lite vinglig vid vissa tillfällen men annars riktigt, riktigt trevlig!
En häst jag gärna skulle rida igen.

Här är två bilder från då Sofia rider honom:



Opps!

Råkade bara klicka upp att göra ett nytt inlägg så tänkte bara berätta att jag har gjort en ny och fräch design till Therese och Hanna då alla andra har varit risigare än risigast.. Men nu har jag äntligen fått photoshop cs5 så blev lite bättre nu iaf! Hoppas bara inte att Therese och hanna blir skitsura på mig nu när jag gör en utan att dom vet om det (A) Själv blev jag då nöjjd med den så hoppas dom blir glada!
Och som ni kanske märkt så är det jag som har gjort alla deras designer förutom den första som Therese gjorde!
Här har ni mig: baraolivialas.blogg.se
Ha det bra!
Hooj ;)♥

Therese - Skoning & Dressyr

Idag på förmiddagen kom hovslagaren och skodde om Wille och Skrutten så nu har Wille nya skor lagomt till tävlingen.

Hade egentligen planerat att fara ut och busa med Wille i skogen idag, men eftersom han blev nyskodd så ville jag ta det lite lugnare idag så det blev ett dressyrpass hos Holger.
Tog dressyrpisken idag då han ska vänja sig vid att jag har pisk för på dressyrtälvlingen - eller dressyrryttartesten - så måste man ha pisk och då är det bra om han inte spänner sig bara för att jag håller i den, för jag behöver inte änvända den någon gång.
Han var iaf jättefin och jobbade på jättebra bakifrån och gick i en stadig form hela tiden. Så duktig. Sen provade jag också att fatta galopp i båda varven och han galopperade lugnt i båda varven, dock inte så länge men det är bättre än det var förut!

Imorgon blir det bara ett lugnt pass och mjuka upp honom för på lördag är det ju tävling på SRK.

Therese - Vila för Wille

Idag fick ju som sagt Wille vila eftersom han ska tävla på lördag så ville jag inte ha med honom till hoppspecialen idag. Men det mår han bara gott av!

I hoppspecialen fick jag rida Lafayette. Har inte ridit henne sen i juni! Har verkligen saknat henne!
Det gick hur bra som helst, jag är så grymt nöjd över henne. Hon var så fin hela tiden, hon förflyttade sig för minsta lilla och var mjuk i båda sidorna och jobbade på hur bra som helst med rygg och bakben. Sen när vi började hoppa så blev hon så taggad, men fortsatte ändå att lyssna helt perfekt!
I slutet så hoppade vi en liten lydnas/"omhoppnings"-bana och det gick över förväntningarna, för hon följde med runt och hoppade så underbart bra!
Jag ÄLSKAR verkligen den hästen!<3


Hanna - önskar man vore rik

Tänk om man hade råd att hjälpa sin bästa vän...


Ingen ridning idag, orkade inte fara på hoppspec då Elle är halt och jag kände mig inte så peppad på att rida ridskolehäst. For en sväng till Elle då jag kom hem från skolan, han är tjockare i bakbenen och i höger fram, puls i vänster bak.. Tog honom på lina bara något varv bara för att se om det hade hänt något sen igår, det var inte bättre snarare sämre... Så jag lindade på stallbandage bak med back on track paddar under, för han var så grymt tjock i benen. Fattar inte vad som är fel...

När jag hade släppt ut honom i hagen så tränade vi lite frihetsdressyr, han var jätteduktig! Först så sprang jag och då sprang han efter mig sen stannade jag och backade då backade han också, sprang igen, backade osv. Sen gjorde vi en liten snurr av något slag, typ bakdelsvändning och avslutade med att han bugade, haha. Han är så charmig.










saknar...


Imorn på ridlektionen med skolan har vi markarbete så jag tänkte att Tina skulle få följa med. Hon är ju grymt osäker i hoppningen, och stannar väldigt ofta för att titta sen hoppar hon. Men tänkte att jag ska börja lite från början med markarbete, studs ( som hon älskar) och liknande så kanske hon kan bli säkrare i hoppningen. Har inte så höga förväntningar på morgondagen med tanke på att vi inte har ridit seriöst markarbete på typ ett år :$ men vi får se hur det går:)



/Hanna

Hanna - omöjligt att träna på dåligt underlag...

Idag skulle det ju egentligen ha varit dressyrkurs för Ida men det blev tyvärr inställt för att hon var sjuk. Men eftersom vi ändå hade planerat att fara ner till ridhuset och träna så for vi i alla fall. Red på stora utebanan, hade tänkt rida fram lite intensivt och sen rida igenom båda programmen, men så blev det inte.. Från början var tina lite stel och tittig, men det var ju ett tag sen hon var på den banan så jag fortastte bara med lite lösgörande. Men när jag hade ridit en stund och skulle börja rida tempoväxlingar osv. så tog hon inte för sig alls, hon gick fram för skänkeln som vanligt men hon blev mer uppåt än frammåt, vilket inte var så konstigt med tanke på det där underlaget... Det var som att rida på asfalt.. 

Så jag tänkte att jag rider bara igenom LA:3an och fukuserar på vägarna, för jag ska ju ändå tävla på den banan den 18de, men red inte klart programmet. Jag var irriterad på att underlaget var så sjukt dåligt så jag kunde inte konsentrera mig, och då blev tina ofocuserad så då bröt jag istället, och så for vi hem. Känndes väldigt onödigt att sitta och rida på så hårt underlag. 

Hoppas att dom hinner fixa det innan tävlingen, annars får vi se om jag rider. När det inte funkar på träning så funkar det ju ännu mindre på tävling, och det känns bara onödigt att hon ska gå på det när hon tydligt visar att hon inte trivs på det. Men vi får se.
Foto: Edde
Mer bilder kommer senare:)
/Hanna

Therese - Feber

Idag fick Wille tyvärr vila för jag har åkt på feber så jag har ingen ork...
Imorgon blir det också vila för han ska inte med till hoppspecialen eftersom han ska tävla på lördag, men på torsdag så blir det att fara ut i skogen!

Hanna - Förvirrad...

Har hänt en del idag som jag inte vill skriva om här..
Försöker att inte tänka på det just nu.
Istället så laddar vi för dressyrkurs för Ida Hellström med Kavatina imorn!
Foto Mamma
........
/Hanna

Therese - Dressyrprogram

Idag red jag igenom LC:2 och det gick väl sådär..I början var han fin men ville inte riktigt gå fram så jag fick nöta lite grand men sen var det som lugnt och han var jättefin i munnen men sen så kom det en liten stund då han bara bet tag i vänstersidan och vägrade att lyssna, så vi var oense ett tag och sen så blev han fin igen.
När jag hade ridit igenom programmet så tränade jag på att öka traven och det gick riktigt bra! Har ju inte tränat på det någonting så jag kände att det var dags!

Hanna - Dressyrspecialen

Tina gick jättebra i dressyrspec. idag! Hon kämpade på och orkade hela passet! Vi värmde upp lite på fyrkantspåret och på C och A volten i skritt trav och galopp. Mycket att dom skulle lyssna både fram och till baka. Skritta - öka 4 steg - sitt tillbaka och minsta - öka igen. Sen gjorde vi lite trav - skritt 4 steg - trav osv. Så hon blev väldigt lyhörd och allert. 

Dagens huvudövning var att vi skulle rida diagonal sluta till X och sen skänkelvikning ut till spåret. Tex. 10m volt vid C - Sluta undan vänster till X - rakt fram några steg - sen skänkelvikning undan höger skänkel ut till spåret  - 10m volt vid A - sluta undan vänster osv. I båda varven i skritt och trav, hon gjorde jättefina slutor! Det är ju ganska jobbigt men hon belv aldrig tjurig eller så:) Så är väldigt nöjd med passet :)


Före dressyrspecialen for jag och Edde ut en sväng med Elle och Turre. Edde tog Elle och jag tog Turre, jag ville se Elle från sidan för att kunna se om han såg fräsch ut. Det gjorde han så det kändes som skönt. Men sen kom Leif och Carola hit så jag bad henne titta på knölarna som han har fått på bakbenen, hon hade aldrig sett sånna förr så hon ringde sin kompis som är veterinär, och hon kunde inte säga säkert då vi bara tog det över telefon och mmsade några bilder men hon trodde att han har en gamal skada, eventuellt opererad. Sen så har han överansträngt djupa böjsenan eller gaffelbandet så att dom har blivit svullna och trycker ut griffelbenen men som sagt kunde hon inte säga säkert. hon tyckte det lät konstigt. I alla fall tyckte hon att han skulle vila/ta det lugnt och se om dom blir mindre. Så den här veckan blir det nog mest vila för honom... kanske någon skritt sväng... Känns inge bra... Det har varit så mycket med honom nu, och när man inte vet vad det beror på. Har försökt med allt jag kan komma på men det blir alltid fel. Alltid någon som tycker det är fel och ska klaga eller bli sur, så fort man säger något så ska någon bli sur/arg, om man gör något som man tror är rätt så ska man få skit för det med.... Orkar inte med det här, är så sjukt less, att man alltid ska få skit av någon....
<3
/Hanna

Therese - Åså bilderna




Vi gillar att vara kaniner^^


Therese - Kusmarksbanan

Vi kom ganska nyss hem från Kusmarksbanan där vi var och hoppade med både Skrutten och Wille.
Jag ville hoppa lite högre en gång innan tävlingen som är på lördag och det känndes riktigt bra faktiskt! Han lyssnade bra på allt och hoppade bra. Han en otroligt bra galopp också för han brukar bli så stressad så han bara står och studsar men så var det inte idag! Tack och lov!

 

Mamma filmade och Olivia kom i slutet och fotade så det kommer bilder och film, men det är inte så mycket.

 


Therese - Schabrak

Detta schabrak skulle passa Wille utmärkt, eller vad tycker ni?;)

Therese - Under ett år!

Den 21 augusti 2010 for jag och mamma iväg till Tavelsjö för att provrida Wisehead.
Provridningen gick jättebra och både jag och ägaren var nöjda över hur det hade gått.

Under veckan bestämdes det att vi skulle köpa Wisehead och den 28 augusti 2010 hämtade vi han.


Under första månaden så lärde jag känna honom och klura ut hur han funkade. Allting gick bara framåt som det skulle och vi hann vara med på våran första hopp- och dressyrkurs och det gick bara bra.





Men i början av november så trillade jag av och fick en kompresssion nedanför knäet så jag fick inte rida på 10veckor.


Mamma höll igång honom under den tiden för att du inte skulle tappa så mycket muskler och kondition.

När mitt knä var läkt så började vi om på ny kula. Vi tränade och tränade med motgångar och framgångar och den 28 maj 2011 var vi med på våran första träningstävling där vi startade 70 och 80. Vi kom 4.a i 80´n.




Sen har vi fortsatt träna både hoppning och dressyr och han har nu börjat följa med till hoppspecialen på onsdagar med goda framgångar.

Den 10 september startar vi lokal hoppnig 80 och 90 på SRK och sen 17 september så startar vi lokal dressyr LC:2 på KDRF.

Sen satsar vi stort på 2012!


Hanna - Bilder och film

♥♥♥Ridpasset med Tina gick jättebra! Red igenom båda programmen utan större missar.
Red fram mest runt fyrkantspåret, ökade på långsidorna och minskade på kortsidorna i både trav och galopp. Sen la jag in lite skänkelvikning, öppna och enklabyten. Hon lyssnade väldigt bra, och var med hela tiden :)
LA:1
Genomgående fin, hon skyggade lite i andra förvända galoppen så hon bröt av men jag ville inte bråka med henne så jag red bara vidare och gjorde om vägen sen och då var det inga problem.
LA:3
Gick över förväntan! Hon var jättefin, men hon blev lite ofocuserad stundvis och tittade på lite andra grejer. Men hon gick fram hela tiden. Ville inte sätta någon större press på henne då hon redan hade gått ett pass idag, men det syns på filmen. Tyvärr blev den lite dålig kvalité..:/
Slänger in lite bilder som mamma och Edde tog också:)
♥♥♥♥♥♥♥♥
Kommentera nu!:)

Therese - Dressyr/Markarbete

Det blev ett dressyrpass på ridbanan idag med lite markarbete som omväxling och det gick jättebra.
Fick bråka lite med honom i början men sen så blev han riktigt fin och lyssnade bra. Sen gick vi över till markarbetet och det gick också riktigt bra! Sen avslutade jag ridpasset med två fattningar som också gick super.

Tyvärr ingen film eller foto från dagen.


Hanna - extremt dålig uppdatering....

Ja, uppdateringen har inte varit den bästa på sistone, ber om ursäkt för det. I onsdags på hoppspecialen så blev Elle halt.. Tappade som suget på att blogga, det har varit så mycket med honom på sistone så det blev för mycket. Vi vet fortfarande inte vad hältan beror på, det kan eventuellt ha varit att han blev sömstucken då han blev skodd, men pappa tyckte inte att sömmarna satt så pass högt att han skulle ha blivit så halt, och han reagerade inte då vi klämde med visitertången. Men vi plockade bort två sömmar, för att vi skulle kunna utesluta det i alla fall. Jag longerade honom på torsdag morgon innan jag for till skolan, då var han fortfarande halt och han markerade vänster bak också... Sen dess har han fått vila. Hade tänkt att han bara skulle få gå i hagen till imorn, men vi får se om jag far en sväng till pappa ikväll och kollar hur han ser ut. 

Efter skolan i torsdags red jag Tina på ridbanan. Red först fram henne ganska länge, mycket övergångar, enkla byten, skänkelvikningar osv. Sen red jag igenom LA:1 programmet. Det gick super! Har ju inte ridit program på nästan ett år med henne. :$ Men programmet gick felfritt förutom sista galoppfattningen slog hon sig fri, men annars så var hon hur fin som helst! 

Vi avslutade passet med att gallopera över några upphöjda bommar och hon stannade inte en enda gång! Ni som känner till henne vet ju att hon kan vägra gå över en bom som ligger på marken, men inte den här gången! Red över dom några gånger sen skrittade vi hem.
Hoppbild på Tina då hon var 5 :)
Idag när jag kom hem så hade mamma redan hunnit rida Tina, men ska förmodligen ta ut henne en sväng ikväll och rida igenom LA:3 programmet. Ska ju tävla den 18, så det vore ju bra om jag han rida igenom programmen några gånger. Uppdaterar igen efter jag har ridit:)

Bild från i Torsdags:)
Någon som vill att jag filmar då jag rider programmen ikväll? Kommentera isf :)

/Hanna

Therese - Film från hoppspecialen

Här kommer filmen från hoppspecialen. Den blev inte så lång men.
Kom ihåg att förbygeln gick sönder så det är därför han springer med så högt huvud!



Therese - Morgon

I morse så gick jag och mamma ut och förminskade gamla sommarhagen och sen gjorde nya hagen ännu lite större så dom får lite mer gräs att äta nu i slutet av sommaren.
Precis då vi skulle byta hage så kom Frida och skulle rida Skrutten så det var bara Wille som fick gå ut i nya hagen, men Skrutten kommer dit då Frida är tillbaka!


Therese - Ridit

Nu har jag kommit in igen.
Det blev att fara ut i skogen och rida och det gick väl sådär, han var grymt stark och ville bara springa iväg men det kan ha och göra med att det var ett tag sen som han fick fara ut i skogen och springa lite extra.
Han fick iaf springa av sig uppför långbacken och det uppskattades verkligen för han tog i allt han kunde sista biten!

 

Får se om jag far ut och kör imorgon så han får springa av sig ännu mer också, men det bestämmer jag imorgon.


Therese - Nu

Nu går jag snart ut i stallet och ska ut och rida, men vi får se om det bara blir barbacka på ridbanan för det regnar och det tycker Wille verkligen inte om..
Kanske passar på att rycka hans man också?!
Uppdaterar då jag kommer in igen!

Therese - Ursäkta

Han tyvärr inte med någon uppdatering igår-kväll för jag var på möte och det höll på ganska länge så jag hann helt enkelt inte med det.
Wille fick iaf vila igår, det förkändade han verkligen. Så han fick bara stå och slappa i hagen. Hade egentligen tänkt att rycka hans man men pga mötet så hann jag inte det.

Idag har jag inte riktigt hunnit bestämma mig för vad jag ska göra men jag tror att det blir en ritt i skogen så han kanske får springa av sig lite grand och träna lite på fattningar även i skogen!




ljuset i mina dar!


Therese - Håller på

Håller på för fullt att skriva ihop en text om min och Willes tid tillsammans så den borde komma ut innan helgen iaf :$

Idag så var vi ju på ridhuset i Ersmark idag men skolan och vi red två pass idag.
På förmiddagspasset red jag Monami igen och hon var lika fin idag. Vi red serpentiner och bågar (som ritningen neadn) och även sen skänkelvikningar och i början var hon lite småloj men sen kom hon igång riktigt bra sen blev hon loj igen, men lyckades hålla igång henne riktigt bra!



Sen eftermiddagspasset så red jag Gulli och jag trodde hon skulle vara jätteseg men hon hade riktigt bra framåtbjudning, vissa stunder blev hon seg men det var bara att peppa igång henne igen så höll hon tempot uppe! Vi red också på volt och tränade även på framdelsvändningar och båda gick riktigt bra. Är mycket nöjd över hurdet gick och hon var också riktigt trevlig att rida!


RSS 2.0