Therese - Visst?!

Visst läser ni min och Nellies blogg nu när vi är i Österrike?!
http://www.praktikiosterrike.blogg.se

Therese - Inaktivt

Nu kommer det bli typ en paus med bloggandet eftersom åker till Östersund idag och kommer vara där till på söndagkväll sen så åker jag ju igen på måndag till Österrike och är borta till i början av april. Men är ni sugna på vetanhur det är där nere på praktiken så tveka inte att besöka våran blogg som vi kommef driva då vi är där nere -> http://www.praktikiosterrike.blogg.se

Therese - Lovade

Som rubriken lyder så lovade jag ju igår att jag skulle blogga idag och då är det ju bästa att jag gör det också!
Tanken var idag att jag skulle släppa Wille lös på ridbanan men det blev inte så då det har blåst så mycket idag och då jag vet han har så mkt överskottsenergi så vill jag inte vara helt ensam hemma då jag släpper honom.

Men vi hoppas på mindre blåst imorgon, och är det de ska jag släppa honom och då kommer jag mest troligt att fota och filma.

Therese - Imorgon

Imorgon LOVAR jag att det kommer uppdatering!! LOVAR!!

Hanna

http://hannaolinlundmark.blogg.se

Hanna - Norsjö

Tjosan! Steg upp vid 8 imorse för att fara till lassa å ta lite prover, sen snurrade vi runt en stund i stan innan vi fortfarande till Norsjö där vi befinner oss nu. Kalle jobbar 15.00 till 00.00 så sitter i Finnäs med Sara och Ellen just nu:-) som det ser ut nu så stannar vi här till torsdag natt då han slutar jobba om jag inte tar någon buss hem tidigare i veckan. Olivia skulle kanske fara ut och skrittade Elle någon dag i veckan, de vore verkligen toppen med tanke på att jag inte kan rida förän på fredag:-/ men om hon inte kam rida så far jag nog hem tidigare för ja vill inte att han ska stå så många dagar. Men vi ser ju, mer uppdatering sen:-) / Hanna

Hanna - kort sammanfattning

Har inte hunnit uppdatera de senaste dagarna, men här kommer en sammanfattning :)

Fredag:
Longerade honom i djupsnön. Hade väldigt lösa inspänningar och lät honom jogga runt ca 20 min kanske. På slutet fick han galoppera lite så att han fick busa av sig. Har var rätt så trött efteråt, men det är ju inte så konstigt med tanke på hur djup snö det är!

Lördag:
Det blev liknande fredagen, fast tömkörde istället för att komma åt honom bättre. Han var riktigt fin! Det blev lite tjaffs mot slutet, men han gav sig och avslutade med en superfin kort galopp där han verkligen satt ihop! När jag skulle skritta av honom på cykelvägen så tyckte jag att han halkade ovanligt mycket, kollade ner och såg att han hade tappat en sko... Han blev alltså skodd på onsdagen och tappade en redan på lördagen.. Menmen sånt som händer, det var bara att ta in honom i stallet och slå fast en gammal sko som jag hade kvar sen sist han tappade, kunde inte hitta den nya i djupsnön. 

Idag:
Idag var det körkurs för Fredrik Persson, och Elle var så sjukt fin! Redan från början så var han avslappnad och lyssnade väldigt bra. Vi jobbade med att han skulle ställa igenom ordentligt och sträcka ut utsidan ( var på volt) det gick hur bra som helst! Han gjorde precis som han skulle. Sen så skulle vi jobba lite med tempoväxlingar, eftersom Fredrik tyckte att jag skulle kunna påverka honom utan att han blir ofocuserad och börjar streta. Fråm början gick det inte så bra, så fort jag drev på honom så tog han bara upp huvudet och rusade iväg, men efter samma jobb fast på volt i stället för runt fyrkanten så gick även det jättebra! Kunde öka och han gick kvar i samma långa och låga form. 
Fredrik tyckte att det hade blivit jättestor skillnad på honom bara sen förra kursen så det var ju jätteroligt! 

Elle efter kursen :)

/Hanna

Hanna - 3 hästar ridna

Var ju som sagt på ridhuset idag med skolan, lite kort om varje häst:
Virre
Red Virre första passet, som var ett markarbetespass inte dressyr. Vi jobbade med olika linjer och vägar på pyttesmå hinder, ca 40 cm, vi skulle hitta känslan och få dom att gå på t.ex 7 jämna galoppsprång osv. Han skötte sig jättebra! Red honom väldigt mycket förr, så det var roligt att få återuppleva gamla minnen!
Gammal bild på mig och Virre
Rusty
Andra passet var ett hoppass, då jag red Rusty som jag skrev igår. Vi jobbade med studs nästan hela passet, på slutet hade vi 6st. Han sköttesig också väldigt bra! Han är ju inte den som tar i i onödan direkt, men ändå helt okej.
Elle
Red ut med Elle direkt jag kom hem, tränade galoppfattningar i princip hela passet, vilket han tyckte var väldigt jobbigt men ändå kul. Han gjorde det jättebra och var ordentligt trött på slutet. Provade rida på ett " nytt bett", någon som är nyfiken vad det var för något? :)



/Hanna

Hanna - öde

Ja, sitter på busstationen i Norsjö nu, sjukt så dött de är kl 6 en torsdag morgon! Har sett typ 3 bilar på 25 min :$ Aja hur som helst, idag ska vi vara på ridhuset igen. På förmiddan har vi dressyr och på eftermiddan hoppning med Rusty! Ingen aning vem jag får i dressinen faktisk. När vi har slutat så blir det att fara till pappa direkt och rida Elle, har inte bestämt vad jag ska göra med honom än. Sen så blir det att fara till mamma:-) Förhoppningsvis kan ja lägga ut filmen idag, men det.blir ikväll i så fall. Nä nu ska jag fortsätta va social med.... Mig själv:$ /Hanna

RSS 2.0