Hanna - Dressyr

Det blev ett dressyrpass med Elle idag, gick så sjukt bra!! Han var helt avslappnad hela tiden. Värmde upp med lite 8 volter osv. Sen gick vi över till skänkelvikningar på diagonalen, öppna längs långsidan, helt klockren! Kunde till och med sitta ner korta stunder utan att han blev stressad. När vi köpte honom så var han lärd att när ryttaren sätter sig ner i sadeln så ska man slängtrava in i galopp.. Men uppenbarligen så har det blivit mycket bättre! 

När jag hade jobbat i trav en stund så gick vi över till galopparbete. Även det gick högt över förväntan. Red runt fyrkanten, och så fort han inte ville bära sig själv längre så la vi in en volt, vilket gjorde att han började bära sig själv mycket bättre än vad han någonsin gjort. Kunde lätta ur handen helt och han gick kvar i samma lugna arbetsgalopp, jätte roligt! 

Så imorgon hade jag tänkt rida lite markarbete, samma övning som på hoppspecialen i onsdags. Vill inte rida dressyr igen eftersom han tycker att det är så jobbigt så då lägger vi in lite markarbete och fortsätter kanske med dressyren söndag. :)
( bilden är inte från idag)
Ha det bra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0